2006

Zware tegenstand voor Raudenbusch in 60+ simultaan

In het kader van ons 60-jarig bestaan stond nog één echte jubileumactiviteit op het programma. Op 15 november jl. gaf onze sterkste 60-plusser Werner Raudenbusch een simultaan tegen negen andere 60-plussers. Tussen 09.45 uur en 12.30 uur had hij zijn handen vol in dienstverleningscentrum De Leuning, waar deze simultaan gespeeld werd. schaaksimultaan 60 plus.jpg

De eerste partij was vrij snel gewonnen door Raudenbusch, maar de andere acht – onder hen twee leden van onze vereniging – boden zware tot zeer zware tegenstand. Uiteindelijk won Werner vier partijen, eindigden drie partijen in remise (tegen de heren Balk, Langewen en Schaap) en verloor hij twee partijen (tegen de heren Buhre en Van Daal). Met een positieve score van 61 procent mag Werner content zijn en bovendien heeft hij voor onze vereniging weer wat extra goodwill gekweekt bij onze oudere thuisschakers.

Hoewel gehoopt was op meer tegenstanders, was deze bijna drie uur durende happening zwaar genoeg voor deze oudjes, die een gemiddelde leeftijd bezaten van liefst 73 jaar. De animo was er zeker niet minder om en er gingen al stemmen op om zo’n simultaan beslist te herhalen.
—Ton Koekkoek