Intern, Uitgelicht, Volwassenen

Zware schaaksimultaan clubkampioen Baarn

Zware schaaksimultaan clubkampioen Baarn

Afgelopen vrijdagavond werd door de kersverse clubkampioen van de Baarnse Schaakvereniging een simultaan gegeven aan leden van die club. Het werd een lange en zware avond voor alle deelnemers.

foto’s: Pascal Losekoot (uitgelichte afbeelding) en Ton Koekkoek

Ed Duister was vorig seizoen voor het eerst clubkampioen van Baarn geworden en daar hoort traditioneel een simultaan bij. Uiteindelijk durfden 8 leden van de Baarnse Schaakvereniging die uitdaging aan. Die eerste simultaan zal Duister zich nog lang heugen. Niet alleen door het resultaat, maar ook door de mate van tegenstand en de lange avond.
Om kwart over 8 startte de simultaan. Duister speelde rustig en doordacht, en pas na circa 2 uur eindigde de eerste partij. Maar dat was ook meteen zijn eerste nederlaag, tegen de zeer ervaren simultaanspeler Rob Boss. Vervolgens eindigden de meeste andere partijen pas tussen half twaalf en middernacht: winst tegen Mario Lambrechts en Martijn Kruiswijk, en remises tegen Johan Vermulst, Erik van Lier en Conrad Keijzer. Toen de laatste twee partijen eindigden, was het al half één geworden! Nieuw lid Dirk-Jan Olthof (voorheen clubkampioen van Het Dikke Torentje uit Eemnes) bezorgde Duister zijn tweede nederlaag, terwijl Ton Koekkoek tot slot nog een remise boekte.
In totaal dus een 50 procent score voor Duister. Zeker niet slecht, maar Duister heeft nu wel ervaren hoe moeilijk het is om 8 partijen tegelijk tegen gemotiveerde schakers te spelen.

1 comment

  1. Leuk verslag/foto’s, veel foto’s 🙂 en leuke ervaring.

Comments are closed.