Intern, Uitgelicht, Volwassenen

Zes borden

Zes borden

Terwijl het tweede speelde tegen Muiderberg1 was er toch een redelijke opkomst voor de interne competitie. Zes borden werden gevuld met leuke partijen en linke soep.

Pelter – Krishnasing   remise
Topper van de avond ging tussen de nieuwe leden Pelter en Krishnasing. In de ranglijst doen ze niet mee, omdat ze te laat in het seizoen zijn begonnen. Qua sterkte zijn beide spelers aan elkaar gewaagd en kandidaat voor het kampioenschap. Wordt spannend volgend jaar.
Pelter zat achter de witte stukken een Engelse opening op te zetten. Krishnasing zette druk tegen de pionnen van Pelter in het centrum. Pelter wilde met zijn paarden gaan springen, maar Krishnasing hield de teugels vast. Zo ontstond een gelijkwaardig eindspel.

Knight – Van Lier   1-0
De nummer één, Knight, speelde tegen Van Lier op plek elf, omdat de spelers tussen plek één en elf  tegen Muiderberg zaten te spelen. Groot verschil  in rating. Intern wedstrijdleider Duister, op plek drie, probeerde nog een handmatige indeling tussen Knight en Duister in te voeren, maar dat wilde het indelingssysteem niet verwerken. Knight met wit . Spel ging in begin gelijk op. Allebei in de aanval. Knight boetseerde een dubbele aanval, mat en toren. Het werd de toren.

Duister Burger
Duister – Burger   1-0
Duister speelde met wit tegen jeugdspeler Burger. Ook groot verschil op ranglijst. Duister met wit speelde de lange-manoeuvreer-variant in het Spaans. Duister won een pionnetje, met wat mogelijke tegenkansen op de halfopen f-lijn voor Burger. Als Duister de f-pion opschuift staan de dame en het paard van Burger net iets te ver weg om te helpen in de verdediging. Een foutje in de verdediging kostte een toren.

Kessler Meeuw
Kessler – Meeuwissen    1-0
Ook hier een Spaans partij op het bord. Kessler met wit deed al snel twee pionnen in de doos. Niet opzettelijk. Meeuwissen voerde de druk verder op. Kessler verdedigde goed en vervolgde met een tegenaanval op de damevleugel. Dat leverde hem een vrijpion op, beslissend voor de partij.

Vermulst – Mink    0-1
Een snelle partij. Vermulst met wit koos voor een klassiek variant in de Siciliaan, die Mink hem voorschotelde. Mink had andere plannen. Ver van de gebaande klassieke paden, blokkeerde Vermulst de dekking van zijn eenzame centrumpion. Cruciaal voor de partij. Vervolgens won Mink drie pionnen. De aanval van Vermulst zette niet door. Na dameruil ging de winst naar Mink.

Het tweede team won met 4,5 – 3,5 van het eerste van Muiderberg. Ze staan inmiddels knap tweede.

Uitslagen ronde 23
Knight   - Lier van      1−0
Duister  - Burger        1−0
Vermulst - Mink          0−1
Keijzer  - Klingeren van 0−1
Pelter   - Krishnasing   ½−½
Kessler  - Meeuwissen    1−0
Stand na ronde 23
1. Knight    852
2. Spijkerman  704
3. Duister    681
4. Timmerman   573
5. Kok      556
6. Lambrechts M 500
7. Kruiswijk   476
8. Boss     475
9. Brummelen van 466
10. Breukers   463

2 comments

 1. Knap verslag weer, Ed! Dus je maakt zelf ook foto’s, zelfs een selfie!

 2. Ik vergeet telkens te vermelden wie de foto’s heeft gemaakt.
  Excuus.
  Deze foto’s zijn van Henri Spijkerman.

Comments are closed.