2005

Witkamp neemt leiding over

Witkamp neemt leiding over van Van Voorthuizen in de vijfde ronde van de eerste cyclus van de interne competitie. Door een voorbarig aangeboden remise van Simon van Voorthuizen tegen Pascal Losekoot kon Jarno Witkamp door winst op Arthur Vlug de koppositie overnemen.Losekoot moest zelf toegeven dat hij eigenlijk verloren stond, maar Van Voorthuizen zag geen winnende voortzetting en vond remise een goed resultaat tegen de schaakpedagoog.

Witkamp bleek te sterk voor Vlug en nam daardoor met vierpunten afstand van Van Voorthuizen.

Opmerkelijk was de winst van Meijer op Moes. De toch wel veel sterker geachte Moes moest het in een zinderende partij afleggen tegen Meijer waardoor hij op een keurige gedeeld derde plaats met Losekoot kwam te staan.

De verse Nederlandse kampioen bij de junioren Robin van Kampen imponeerde weer door uit een ogenschijnlijk niet te weren aanval van Van Leeuwen precies op het juiste moment verwoestend toe te slaan. Van Leeuwen zag zich gedwongen na verlies van een stuk en diverse dreigingen van Van Kampen de partij op te geven.

Onderaan de competitie werden bemoedigende resultaten geboekt door Van Tent en Vegter. Van Tent behaalde een verdiende remise tegen Van Briemen, die hiermee een buitengewoon matige prestatie neerzette en Vegter wist te winnen tegen Hut, die hierdoor de rode lantaarn van Van Tent moest overnemen.

Uitslagen van de [[RONDE]]e ronde Uitslagen

Van Voorthuizen	- Losekoot	remise
Vlug - Witkamp			0-1
Meijer - Moes			1-0
Pandelaar - Raudenbusch		0-1
Boss - Van de Veer		0-1
Van Leeuwen - Van Kampen	0-1
Lensink	- Overbeek		0-1
Vermulst - Van Schaik		0-1
Evers - Van Brummelen		1-0
Oldekamp - Schaap		1-0
W. Hut - Vegter			0-1
Van Tent - Van Briemen		remise

Tussenstand na de [[RONDE]]e rondeStand

1	Witkamp		47
2	Van Voorthuizen	43
3	Losekoot	42
4	Meijer		42
5	Raudenbusch	41
6	Van de Veer	38
7	Van Kampen	38
8	Vlug		35
9	De Groote	33
10	Overbeek	33
11	Van Schaik	33

Vrijdag a.s. wordt de tiende ronde van de derde cyclus van de interne competitie gespeeld in Het Brandpunt (Oude Utrechtseweg 4A). Meer informatie bij secretaris Ton Koekkoek (035 5420605) of jeugdleider Pascal Losekoot (035 6012745) en op www.baarnseschaakvereniging.nl.—Hans van Briemen