2007

Wisselende resultaten open NK rapid te Eindhoven.

Op 20 oktober werd in de TU te Eindhoven weer het jaarlijkse open NK rapid gehouden. Dit jaar deed de Baarnse Schaakvereniging mee met een groep van 10 spelers. Na een lange en vermoeiende dag schaken kon de balans opgemaakt worden met wisselende resultaten na 9 ronden schaken.

In de categorie geboortejaar 1999 behaalde Laureanne Schalij uiteindelijk 3,5 punten. Gezien het vertoonde spel en de resultaten tegen district concurrenten belooft dit nog wat voor het SGS districtskampioenschap.

In de categorie 1998 deden drie Baarn schakers mee.
De ervaren speler Pepijn de Maat had een mindere dag met enkele goede tegenstanders na een lastige loting en sloot de dag af met 3,5 punten.
Tycho Boas speelde een goed toernooi en behaalde ondanks een nederlaag tegen Pepijn met 4 punten een positie net onder de middenmoot, voor een eerste individuele NK zeker goed te noemen.

Tijs Aarsen draaide de gehele dag mee in de top maar moest aan het einde van de dag capituleren en genoegen nemen met een plaats net buiten de prijzen, maar een 7e plaats met 5,5 punten was ondanks de eerste teleurstelling toch een goed resultaat.

Stefan Casteleijn moest in de categorie 1997 lang wachten op zijn eerste punt, maar geduld en rustig blijven spelen resulteerden uiteindelijk toch in 3 punten en een gematigd tevreden schaker.

In de categorie 1996 speelde Mees Heeringa, nog maar kort schaak spelend, een zeer verdienstelijk toernooi dat drie punten opleverde.

Gino de Mon had in de categorie 1995 niet zijn dag. Met een totaal van 4 punten was de ervaren toernooi speler niet tevreden. Een hogere positie als de middenmoot had er zeker ingezeten.

Met 5 punten speelde Levente Vervoort in de categorie 1994 redelijk mee in de subtop, niet slecht, maar enkele posities hoger had er ingezeten.

Daan Lensink eindigde in de categorie 1992 met 4,5 punten conform zijn rating in de middenmoot, maar was hier zelf niet geheel tevreden mee.

In de gecombineerde categorie 1988-1989 behaalde Ewoud de Grootte 4,5 punten. Tot zijn eigen verrassing bleek dit voldoende voor een 4e plaats in de opgeschoonde eindstand van 1989, hetgeen uiteindelijk toch een tevreden speler opleverde.

Ondanks dat diverse spelers niet tevreden waren en hun eigen lat iets hoger hadden liggen toch een leuke dag met bemoedigende resultaten waar we de rest van het jaar mee door kunnen.
Kijken of we volgend jaar met misschien nog wat meer spelers nog wat meer punten bij elkaar kunnen sprokkelen.
—Bert Aarsen