2008

Volle bak in De Leuning

In de derde ronde van de interne schaakcompetitie werd een record neergezet dat moeilijk te verbeteren zal zijn. Slechts drie afmeldingen zorgden ervoor dat er maar liefst 15 partijen gespeeld konden worden. Volle bak dus in de De Leuning. Nadat vorige week de bekercompetitie gestart was de bekercompetitie stonden er deze week opnieuw zes duels voor deze knock-out competitie op het programma. Geen van deze partijen leverde een verrassing op. Alle spelers met de hoogste rating wonnenKasper Wiegers hoopte nog op remise tegen Jarno Witkamp, maar diens koningsaanval was toch niet te stuiten. Hans van Briemen hield het ook een tijd vol tegen Arthur Vlug, maar toen Van Briemen een stuk weggaf was het gebeurd. Peter van de Veer heeft het vaak niet makkelijk tegen Rien van Brummelen. Dit keer kreeg hij echter een eindspel dat eenvoudig te winnen was. Werner Raudenbusch kreeg een klein voordeeltje tegen Thijs Michels en buitte dat goed uit. Michiel van Schaik speelde zijn eerste officiële partij sinds maanden. Het liep daardoor nog een beetje stroef, maar na een lange partij bond hij Rienk Andriessen toch aan de zegekar.

De langste partij van de avond was die tussen Marco Meijer en Jan Overbeek. De laatste kreeg een positioneel betere stelling, maar deed in tijdnood een paar zetten die achteraf niet nauwkeurig bleken. Meijer deed een aanvallende zet die een blunder leek, omdat zijn paard geslagen kon worden. Echter bij nadere bestudering zagen beide spelers dat het stuk slaan tot mat zou leiden. Dus was het geen blunder, maar een winnende zet, omdat niet slaan ook verliezend was.

Jarig
Naast de beker waren er ook nog veel gewone partijen voor de interne competitie. Pascal Losekoot deed opnieuw goede zaken door Daan Lensink te verslaan. Lensink probeerde zijn tegenstander te verrassen met een originele opening, maar Losekoot bleef “cool” en schoof de partij langzaam maar zeker uit. De jarige Paul Evers bekroonde zijn avond met een mooie overwinning op Jeroen de Mon.

Nieuwkomer Wim Kingma verloor al snel een stuk. Hij hield nog dapper vol, maar zag zijn eerste partij toch in een nederlaag tegen Johan Vermulst eindigen. Ook Boy Bogaerts kwam stukverlies tegen Gino de Mon niet meer te boven. Ger Oldekamp ging langer gelijk op tegen Yme Brantjes, maar deze maakte het met een combinatie mooi af.

Remises
Er waren deze ronde drie remises. Simon van Voorthuizen stond eigenlijk beter tegen Vincent Pandelaar, maar zag niet direct hoe hij zou kunnen winnen. Bert van Klingeren stond ietsjes beter tegen Peter Vegter, maar had moeite door de gesloten stelling heen te breken. Met een gelijkspel was hij ook tevreden. Voor Vegter een knap resultaat. Conrad Keijzer en Reinier Schaap bleven hun zetten herhalen; degene die zou afwijken zou minder komen te staan.

Uitslagen van de [[RONDE]]e ronde
Uitslagen

Van Voorthuizen - Pandelaar 	remise
Losekoot - Lensink   	1-0
Evers - J. de Mon    	1-0
Keijzer - Schaap    	remise
Vermulst - Kingma    	1-0
G. de Mon - Bogaerts   	1-0
Van Teutem - De Vries  	1-0
Vegter - Van Klingeren  	remise
Brantjes - Oldekamp   	1-0

Beker

Witkamp - Wiegers    	1-0
Meijer - Overbeek    	1-0
Vlug - Van Briemen   	1-0
Andriessen - Van Schaik 	0-1
Raudenbusch - Michels  	1-0
Van de Veer - Van Brummelen	1-0

Tussenstand na de [[RONDE]]e ronde
Stand

1. Witkamp    	222
2. Meijer    	221
3. Losekoot   	219
4. Van Voorthuizen	187
5. Vlug     	182
6. Evers    	187
7. Pandelaar  	173
8. Raudenbusch 	167
9. Van Schaik  	165
10. Koekkoek  	164

Vrijdag wordt de vierde ronde van de interne competitie gespeeld. Er wordt geschaakt vanaf 19.45 uur. De jeugd is vanaf 18.30 aanwezig voor de lessen en de onderlinge competitie. U bent van harte welkom een keertje langs te komen en kennis te maken met de schaakvereniging in het nieuwe onderkomen, De Leuning, Oranjestraat 8. Voor meer informatie kunt u ook surfen naar www.baarnseschaakvereniging.nl of contact opnemen met de secretaris Jan Overbeek, tel. 5421504, of de jeugdleider Pascal Losekoot, tel. 6012745.—Marco Meijer