Aankondigingen, Extern, Volwassenen

Viertal wint met 4-0 van Nijkerk, kampioen!

Het Baarnse viertal heeft dit seizoen subliem gepresteerd. Na een langzame start van tweemaal gelijkspel, waren de overwinningen die volgden niet meer bij te houden. Het team Lambrechts, Aarsen, Beekhuis onder leiding van captain Martijn Kruiswijk was dit keer wederom te sterk. Slachtoffer was Nijkerk, die ondanks hevig verzet maar geen punt kon scoren op een van de vier borden. Het zou zweten geblazen zijn voor Baarn, want concurrent VOG had de kans om Baarn nog in te halen op basis van bordpunten.

Kruiswijk begon direct al goed door snel het eerste punt te scoren op het tweede bord. De opening was nog niet voltooid of zijn tegenstander verloor al een stuk. Kruiswijk wilde optimaal profiteren en zelfs nog geen pion terug offeren. Toen zijn tegenstander een Paardvork op Dame en koning overzag was het direct afgelopen. Ook Aarsen had een rustige partij met voordeel die Tijs naar eigen zeggen: “Slow and steady wins the race”aan het uitschuiven was, aldus zijn notatieformulier. Tijs op bord 4 speelde de Siciliaan nauwkeurig met zwart en kreeg mooie activiteit door middel van zijn centrumpionnen. Zijn tegenstander overzag een vork en werd gedwongen een inferieur eindspel in te gaan die Tijs ook “slow and steady” uitspeelde.
Daarentegen speelde Lambrechts op bord 3, weliswaar opbouwend, maar na verloop van tijd met offers van a tot z. Lambrechts had het gevoel dat de tijd klaar was en was erg aan het twijfelen waar hij het meeste voordeel mee zou kunnen behalen. Was het nu de h-pion of de d-pion die hij moest slaan? Beiden hadden een voor- en een nadeel. De d-pion kon vergiftigd zijn, als de ‘ingesloten’ Toren daadwerkelijk ingesloten zou raken. En de h-pion beloofde misschien wel een winnende aanval, maar dit hield wel het een en ander aan offers in. Lambrechts koos voor optie B en speelde de mooiste partij.

Maar hoe zat het dan met Beekhuis? Ook Freek speelde een mooie partij op bord 1, en veruit de langste, met vele mooie offer motieven. Het was een Grand-Prix-Attack en daar kan wit volop voor de aanval gaan. Helaas kon Beekhuis het niet allemaal vinden, maar wel maakte hij het voor de oudere heer lastig genoeg, om de partij met een mooie combinatie te beslissen.

Dit betekende plezier voor de Baarnse omstanders en een klein feestje, want met 4-0 was Baarn al bijna zeker van het kampioenschap. De concurrent VOG (uit Westbroek) zou met 7,5/8 bordpunten uit 2 matches moeten winnen om Baarn nog in te halen. Bij gelijk eindigen zou Baarn alsnog kampioen worden, vanwege onderlinge resultaat. Het laatste nieuws is dat VOG hier niet in geslaagd is en dat Baarn, terecht en met trots, kampioen mag zijn!

Hier het volledige overzicht van alle viertal spelers:

Speler     Ronde1	R2	R3	R4	R5	R6	R7	R8 	Gesp 	Bp 	Kl
Beekhuis, F. 	0 	1 	1 	1 	1 	0,5 	1 	1 	8 	6,5 	-2
Kruiswijk, M. 	1 	1 	- 	0,5 	1 	1 	- 	1 	6 	5,5 	0
Aarsen, T. 	1 	- 	1 	0,5 	- 	- 	1 	1 	5 	4,5 	-1
Heeringa, M. 	0 	- 	1 	1 	0,5 	- 	1 	- 	5 	3,5 	1
Roothaan, S.M. - 	- 	- 	- 	- 	- 	1 	- 	1 	1 	1
Schipper, I.	- 	- 	- 	- 	1 	- 	- 	- 	1 	1 	1
Lambrechts, M. - 	- 	- 	- 	- 	- 	- 	1 	1 	1 	1
Bunschoten, M. 	- 	0 	- 	- 	- 	0,5 	- 	- 	2 	0,5 	-2
Boss, R.    - 	0 	- 	- 	- 	0,5 	- 	- 	2 	0,5 	2
van Klingeren, B- 	- 	0 	- 	- 	- 	- 	- 	1 	0 	-1

De volgende partijen zijn geanalyseerd door Ashley Krishnasing.

2 comments

 1. Leuk verslag en knappe analyses. Maar bovenal: hulde voor het viertal!

 2. Gefeliciteerd! Leuk met alle partijen er weer bij!

Comments are closed.