Extern, Uitgelicht, Volwassenen

Viertal succesvol

Viertal succesvol

Vrijdag 1 april mocht het viertal van de Baarnse Schaakvereniging in de laatste thuiswedstrijd aantreden tegen het eerste team van Hoogland.
Voor het eerst deed er een jeugdlid mee die al een half seizoen meedoet met de senioren en zeker niet onverdienstelijk. Omdat Rogier Burger graag met wit speelt, zette captain Rien van Brummelen hem op het 4e bord.
Zelf speelde Rien op het eerste bord met zwart. Het werd een zwarte avond voor hem. Hij verloor een stuk door een verkeerde inschatting en daarna nog een aantal pionnen. Beter was het om op te geven. Erik van Lier op bord 2 met wit tegen Niek van Doorn kwam goed uit de opening, Niek kwam wat achter met ontwikkelen van de stukken, waardoor hij in het middenspel een pion kwijt raakte en een wat gammele stelling overhield. Erik kreeg vervolgens zoveel dreiging op f7 dat Niek dit niet meer kon houden. 1-1 gelijk. Rogier speelde tegen Jan Kok een hele voorzichtige partij, ze kwamen gelijk uit de opening maar in het middenspel moest Rogier een pion prijs geven. In het eindspel echter kon Rogier Jan zodanig vastzetten dat beiden tevreden waren met een half punt. Het kon dus nog alle kanten op met het viertal. Henk Willemsen aan bord 3 met zwart tegen Henk Wissink speelde het Konings-Indisch.
In het middenspel had Wissink 2 mooi verbonden pionnen, zodat hij goed kon verdedigen. Toen onze Henk echter een schaakje kon geven, begon de ellende voor zijn tegenstander waardoor hij uiteindelijk op moest geven. Hiermee behaalden we als team een prachtige en verdiende overwinning met alle lof aan onze jeugdige invaller Rogier Burger (vandaar ook een foto van hem bij dit artikel; dat is echter wel een archieffoto, niet van deze match). Nog een ronde te gaan op 10 mei tegen De Pion Voga 1.

Rien