Uncategorized

Viertal op het nippertje gelijkspel

Viertal op het nippertje gelijkspel

Op donderdag 10 november stond de eerste ontmoeting van het Baarnse Viertal voor dit seizoen op de agenda, uit tegen HSG-2. Het werd een wedstrijd met ‘ups and downs’.

Uitdagingen onderweg
Christian Krijnen en Erik van Lier zouden op eigen gelegenheid komen en ik had afgesproken om Henk Willemsen op te pikken op de Brink. Op weg naar Hilversum kwam het water kwam met bakken uit de lucht. Ondanks dat waren we veel te vroeg en ook Christian en Erik kwamen ruim op tijd binnen lopen. Pas om 19.45u kwam de laatste speler voor HSG-2 binnendruppelen (wat een weer was het ook). We waren wel zo sportief om niet de klokken om 19.30u aan te laten zetten. 1½ uur zonder extra tijd per zet is wel even wennen als je in de interne competitie anders bent gewend, maar we konden beginnen en de klokken konden aan.

Spannende tegenslagen
Henk Willemsen speelde met wit tegen Wim Sliep van HSG op bord een. Na een half uur stond Henk al twee stukken voor. De andere borden stonden nog allemaal gelijk. Toen gaf Henk zomaar een toren weg en koos even later ook nog een verkeerde voortzetting. Hij verloor alsnog de partij en het beloofde een spannende avond te worden! Op bord vier had ikzelf Bart van den Berg als tegenstander tegenover mij. Ik had wel steeds het initiatief maar mijn tegenstander pareerde elke keer net op tijd met de goede zetten. Plotseling offerde hij een paard en zag ik mat in drie over het hoofd. Dat was dan 2-0 voor HSG.

Redding op de middelste borden
Gelukkig zag ik dat Christian op bord drie tegen Bram Slagboom een kwaliteit voor stond. Niet alleen het bowlen maar ook het schuiven met stukken zit Christian goed in de vingers. Op fraaie wijze kegelde hij de stukken van zijn tegenstander om en maakte hij de partij af naar een overwinning. Ook Erik van Lier tegen Gert Vogel op bord twee stond fantastisch en tien minuten na de overwinning van Christian moest ook zijn tegenstander Gert Vogel capituleren; Erik kon op wel drie manieren winnen.

Ondanks onze persoonlijke verliespartijen konden Henk en ik op de terugweg blij zijn met het gelijkspel van het viertal in de eerste confrontatie van het seizoen!

Tekst: Rien Lambrechts


Het viertal speelt dit seizoen zes partijen in poule 3a van de SGS viertallen competitie. De volgende wedstrijd is tegen het tweede viertal van Hoevelaken op vrijdag 16 december, thuis in het Rode Kruisgebouw aan de Burgemeester Penstraat in Baarn.

3 comments

  1. Mooi artikel Rien! Er zit een hoop schrijftalent in onze vereniging 🙂

  2. Toch nog een goed resultaat! Is dit niet het eerste resultaat van alle seniorenteams in alle competities?
    En, inderdaad, prima verslag, Rien!

  3. De sfeer goed getroffen Rien ! Mijn partij verliep iets anders. Na een goede opening een kwaliteitsvoordeel en een mooie stelling met winstkansen Maar … ik blunderde mijn toren weg en gaf gedesillusioneerd op. Maar inderdaad : Christian en Erik speelden ijzersterk en hielden de Baarnse eer hoog !

    Henk Willemsen

Comments are closed.