Extern, Volwassenen

Viertal komt tekort tegen Barneveld

Vooraf hadden we onszelf al weinig kans gegeven tegen Barneveld, regerend kampioen van de Kampioensgroep in de viertallencompetitie. Hoewel er vrij onverschrokken werd begonnen, bleek al snel dat Barneveld ook dit jaar een sterk team op de been had gebracht.

21 december 2011

Rob Boss speelde een redelijke partij tegen de bord 1-speler van Barneveld, die liefst 254 ratingpunten meer had. Langzaam maar zeker bouwde zijn tegenstander echter een winnende stelling op, die Rob niet meer kon houden. Rien van Brummelen trof op bord 2 zo mogelijk een nog sterkere tegenstander met een rating van 1789 (een verschil van 338!) en kon helaas ook geen potten breken.
Ton Koekkoek had lang nog wel zicht op een behoorlijk resultaat op bord 4. Zijn tegenstander – met 228 ratingpunten meer – profiteerde echter op een gegeven moment sterk van een fout van Ton, en dat betekende dus al 3-0. Alleen Geertièn de Vries kon terugzien op een positief resultaat. In een bijna gelijke eindstelling met gelijke lopers, maar een pion minder, wist Geertièn zijn Barnevelder opponent op bord 3 knap op remise te houden; er zat voor beiden geen winstplan meer in. Het ratingverschil in deze partij bedroeg liefst 421! Een knap resultaat van Geertièn, waarmee hij de eer van het viertal nog een beetje redde.