2007

Vegter en Ensink komen goed voor de dag

In de tweede ronde van de derde schaakcyclus vielen twee spelers in positieve zin op. Hoewel zij niet tot de top van het klassement behoren zijn beiden zijn trouwe bezoekers van de clubavond. Deze keer konden zij terugkijken op een goede partij die Peter Vegter de volle winst opleverde en mevrouw Ensink een gelijkspel, maar dat had eigenlijk ook een overwinning moeten zijn.Peter Vegter speelde tegen Wim van Teutem die een week eerder nog had laten zien het schaken niet verleerd te zijn. Het werd een spannende, gelijkopgaande strijd die in het eindspel in het voordeel van Vegter beslist werd. "Je hebt echt goed gespeeld, " was het terechte commentaar van Van Teutem richting zijn tegenstander. Ook mevrouw Ensink was goed op dreef tegen George van Tent. Ze kwam een stuk vóór tegen enkele pionnen en in het eindspel werd de materiële voorsprong steeds groter. Van Tent zag echter nog één kans op remise. Hij ging met zijn koning achter zijn enig overgebleven pion staan en toen mevrouw Ensink haar koning dichterbij bracht was het gebeurd: pat! Van Tent kon geen zet meer doen, dus remise. Een beetje jammerlijk einde voor mevrouw Ensink aan een verder goed gespeelde partij.

In de top van het klassement deden Moes en Witkamp goede zaken. Waldemar Moes kwam de stelling van Simon van Voorthuizen binnen en buitte zijn voordeel goed uit. Jarno Witkamp kwam veel beter uit de opening dan Marco Meijer. Met wat (dreigende) combinaties maakte Meijer het zijn opponent nog wel lastig, maar het eindspel werd gewonnen door Witkamp. Hij deelt nu met Moes de eerste plaats in de tweede cyclus. Derde staat Pascal Losekoot die in een leuke partij Bert van Klingeren de baas bleef.

Daan Lensink kon lekker aanvallen tegen Paul Evers, die al snel doorhad dat hij het niet goed had gedaan. Reinier Schaap maakte juist pas tegen het einde een foutje waardoor Thijs Michels kon winnen. Gino de Mon was sterker dan Conrad Keijzer, terwijl vader Jeroen de Mon tegen Ger Oldekamp een partij met wisselende kansen speelde. Remise was de terechte uitslag.

Uitslagen van de [[RONDE]]e ronde
Uitslagen

Witkamp        - Meijer        1-0
Losekoot       - Van Klingeren    1-0
Moes         - Van Voorthuizen   1-0
Lensink        - Evers        1-0
T. Michels      - Schaap        1-0
G. de Mon       - Keijzer       1-0
J. de Mon       - Oldekamp       remise
Van Teutem      - Vegter        0-1
Van Tent       - Ensink        remise

Tussenstand na de [[RONDE]]e ronde
Stand

1. Moes en Witkamp   	179
3. Losekoot       	171
4. Vlug         	149
5. Lensink        	147
6. Overbeek en Van Brummelen	140
8. Michels    	    138
9. Van Schaik	        136
10. Raudenbusch     	134

Vrijdag wordt de derde ronde van de derde cyclus gespeeld. Ook wordt de zesde en laatste ronde gespeeld van de minicompetitie met spelers van Baarn en Soest. Dit keer weer in Baarn. Tevens speelt het Baarnse bekerviertal zijn wedstrijd in de kwartfinale tegen Leusden. Vanaf 18.45 uur is de jeugd present voor de lessen en de onderlinge competitie.
Meer informatie over het schaken in Baarn is te vinden op de website ww.baarnseschaakvereniging.nl of te verkrijgen bij de secretaris, Jan Overbeek, tel. 5421504, en de jeugdleider, Pascal Losekoot, tel. 6012745.
—Marco Meijer