2007

Van Klingeren schaakt zich naar de top

Bert van Klingeren won weer in de interne competitie van de Baarnse Schaakvereniging en bereikte daardoor de tweede plaats. Hij is aan een sterk seizoen bezig. Nog niet aan de top maar wel ongeslagen is nieuw jeugdtalent Yme Brantjes.Bert van Klingeren is met een sterk seizoen bezig. Verraste hij vorige week zelfs eerste achttal speler Marco Meijer, ditmaal bond hij Johan Vermulst aan zijn zegekar. Van Klingeren dwong in de koningshoek Vermulst tot kwaliteitsverlies en speelde het eindspel van twee torens tegen een toren en een loper zeer secuur uit. Van Klingeren is nu naar de tweede plaats van de ranglijst gestegen en mag binnenkort waarschijnlijk zijn krachten testen tegen koploper Jarno Witkamp. Dat belooft een interessante confrontatie te worden. Ook in de partij tussen Conrad Keijzer en Thijs Michels kwam het tot een eindspel van twee torens (Keijzer) tegen een toren en een loper. Hier wonnen eveneens de twee torens en dat mag best een knap resultaat genoemd worden van nieuwkomer Keijzer.

Jeugdtalent
Jeugdlid Yme Brantjes speelde nog maar drie partijen in de interne seniorencompetitie, maar hij won ze allemaal. Moesten George van Tent en Johan Vermulst eerder al het onderspit delven, afgelopen vrijdag was Ton Koekkoek de pineut. Het 14-jarige jeugdlid kende de Russische opening beter dan Koekkoek en liet de voorsprong van enkele pionnen niet meer schieten. Yme blijkt een aanwinst voor de seniorencompetitie. De nog net 12-jarige Levente Vervoort speelt ook af en toe de sterren van de hemel. Dit keer speelde hij te sterk voor Hans van Briemen en bereikte daardoor knap een plaats in de toptien.
Werner Raudenbusch speelde volgens zijn zeggen slecht, maar won wel van Henk Meeuwissen. Peter Vegter berustte tegen mw. Ensink in remise, omdat hij niet door de taaie verdediging heen kwam. Ook de partijen Van Voorthuizen – Andriessen en J. de Mon – Evers eindigden in evenwicht.

Interne bekercompetitie
De eerste partijen van de tweede ronde van de interne bekercompetitie werden vrijdag al gespeeld. Koploper Jarno Witkamp ondervond wel stevige tegenstand van Reinier Schaap, maar liet zich de voorsprong van twee pionnen niet meer afsnoepen. Rob Boss kwam een stuk voor, moest nog wel voorzichtig zijn in het eindspel, maar bekert verder ten koste van Rien van Brummelen.

Uitslagen van de 9e ronde
Uitslagen

Van Klingeren – Vermulst	1-0
Van Voorthuizen – Andriessen	remise
Vervoort - Van Briemen     1-0
Meeuwissen - Raudenbusch    0-1
J. de Mon - Evers 		remise
Keijzer - T. Michels      	1-0
Brantjes - Koekkoek       1-0
Ensink - Vegter        	remise
Beker, 2e ronde:
Schaap - Witkamp 		0-1
Boss - Van Brummelen    	1-0

Tussenstand na de 9e ronde
Stand

1.	Witkamp 	502
2.	Van Klingeren 	424
3.	Van de Veer 	422
4.	Moes		419
5.	Losekoot	396
6.	Vlug		370
7.	Pandelaar	369
8.	Van Voorthuizen	325
9.	Vervoort	323
10.	Meijer		322

—Ton Koekkoek