2007

Van de Veer door mazzeltje koploper in schaakcompetitie

Peter van de Veer mocht afgelopen vrijdag niet klagen over zijn overwinning op Henk Meeuwissen. Ondanks het vertrek van enkele zeer sterke jeugdleden, lijkt de Baarnse Schaakvereniging nog over voldoende nieuwe jeugdtalenten te beschikken.Pascal Losekoot maakte het koploper Jarno Witkamp afgelopen vrijdagavond bepaald niet eenvoudig. Zo lastig zelfs dat Witkamp niet onder de sterke druk meer uitkwam en de punten aan Losekoot moest gunnen. Marco Meijer stond in zijn partij tegen Rob Boss positioneel beter, maar moest wel erg alert zijn in de tijdnoodfase. Boss zette toen juist met diverse stukken erg veel druk op de Koningstelling van Meijer. Meijer bleef rustig en kon alles goed pareren voor de tijdcontrole. Daarna kon hij toch zijn positionele voordeel uitbouwen en in winst omzetten.

Jeugd doet het goed
Ondanks het vertrek naar andere verenigingen van sterke jeugdschakers, zoals Ewoud de Groote en Robin van Kampen, beschikt de Baarnse Schaakvereniging nog over voldoende jeugdtalent. De juist van de eigen jeugd overgekomen Yme Brantjes behaalde zijn tweede opvolgende overwinning in de seniorencompetitie. Nu speelde hij het eindspel tegen Johan Vermulst zeer nauwkeurig uit waardoor laatstgenoemde zelfs naar de kleine kans op remise kon fluiten. De jeugdige Guido de Mon boekte een mooie overwinning op Paul Evers, terwijl het resultaat van vader Jeroen de Mon – remise tegen Rien van Brummelen – ook niet slecht was. De nieuwe seniorleden Conrad Keijzer en Boy Boogaerts kwamen ook tekort tegen de jeugd. Daan Lensink respectievelijk Levente Vervoort wonnen. Jeugdlid Kasper Wiegers haalde een niet onverdienstelijke remise tegen Michiel van Schaik. Ger Oldekamp speelde een goede partij tegen Arthur Vlug, maar moest toestaan dat Vlug het presteerde met nog 8 seconden op de klok hem mat te zetten.

Mazzeltje
Eén van de laatste partijen van de eerste ronde voor de interne bekercompetitie ging tussen Peter van de Veer en Henk Meeuwissen. Hoewel Meeuwissen vorige week na lange afwezigheid weer met een overwinning startte, is de routine nog niet helemaal terug. Hij speelde weer een goede partij, maar koos voor een onjuiste afruil van stukken. Had hij voor een andere afwikkeling gekozen dan had hij gewonnen gestaan. Nu won Van de Veer, die het een mazzeltje noemde. Maar met dat mazzeltje is Van de Veer tevens verrassend koploper in de interne competitie geworden.
In de eerste bekerronde moet nu alleen nog de partij tussen Ton Koekkoek en Noah Breij gespeeld worden.

Uitslagen van de 7e ronde
Uitslagen

Losekoot – Witkamp		1-0
Boss – Meijer			0-1
Pandelaar – Raudenbusch	    1-0
Brantjes – Vermulst		1-0
Vlug – Oldekamp		    1-0
Benschop – Van Voorthuizen	0-1
Lensink – Keijzer		1-0
Evers – G. de Mon		0-1
Vervoort – Boogaerts		1-0
Van Schaik – Wiegers		remise
Ensink – Schaap		    0-1
Van Brummelen – J. de Mon	remise
Koekkoek – Vegter		1-0
Beker, 1ste ronde:
Van de Veer – Meeuwissen	1-0

Tussenstand na de 7e ronde
Stand

1. Van de Veer   397
2. Moes      384
3. Witkamp     383
4. Losekoot    372
5. Pandelaar    329
6. Meijer     329
7. Van Klingeren  303
8. Vlug      301
9. Vermulst    276
10.Lensink     261
11.Van Voorthuizen 261

—Ton Koekkoek