Uitgelicht

Ton Koekkoek overleden (update)

Ton Koekkoek overleden (update)

De dienst ter ere van Ton is op woensdagmiddag 17 maart, zie verderop.

Na een lange, harde strijd is eergisteren, op 10 maart, Ton Koekkoek overleden. Hoewel ik wist dat hij ernstig ziek was, kwam zijn overlijden toch als een schok.

Ton was van onschatbare waarde voor de Baarnse Schaakvereniging. Als secuur secretaris verstuurde hij vele jaren stipt de agenda en verzorgde minutieus de verslagen van de bestuursvergaderingen. Contact onderhouden met de leden van de Schaakvereniging was hem op zijn lijf geschreven. Ook in het bestuur kwam hij met zijn eigen ideeën en was niet bang om zijn mening te geven, maar boos heb ik hem nooit gezien.

Ik heb Ton, sinds hij in 1997 lid werd van de Baarnse Schaakvereniging, leren kennen als een erg sociaal begaan persoon, die altijd klaarstond voor anderen. Was er iemand in een verzorgingshuis die graag wilde schaken? Ton regelde tegenstanders. Als er een clublid ziek was, kon die zeker op een kaartje of een bezoek van Ton rekenen. En hij leverde ook – en heel vaak – zijn bijdrage aan diverse activiteiten. Net als de in 2014 overleden Jan Overbeek was Ton er altijd. Bij Koningsdag, Caféschaaktoernooien in PH, schaken bij de Verfrissing (zíjn stek), het Cultureel Festival, en later bij het Jan Overbeektoernooi, daar zelfs als ceremoniemeester.

Een gezellige schaker, met hart voor mensen, zo zal ik Ton blijven herinneren. Iemand die genoot van het spelen van een partij, of het nou met een biertje erbij, of serieus in een teamwedstrijd was. Als we straks weer achter de borden plaats mogen nemen, zullen we een zeer gewaardeerd clublid moeten missen.

Ik wil de nabestaanden, Annita en Ton’s kinderen in het bijzonder, veel sterkte wensen.

Pascal Losekoot
plosekoot@gmail.com

Overlijdenskaart en bijwonen dienst
De dienst zal woensdag 17 maart vanaf 12:45 uur online te volgen zijn via www.uitvaartmetbeeld.nl/uitvaart/koekkoek.

Gedachtes aan Ton
Wil je je herinneringen aan Ton delen? Dat kan via de reactiemogelijkheid van deze pagina.

Mocht je de contactgegevens van Annita willen ontvangen, neem svp. contact op met mij.
Ivm. privacyoverwegingen (ik hoor Ton nog zeggen: “Denk aan de AVG”) heb ik die hier weggehaald.


2 comments

  1. O, wat ontzettend verdrietig! Altijd zo enthousiast, ook bij de door hem georganiseerde vrijwilligersuitjes. Het was altijd fijn om hem weer tegen te komen. Wat zal hij gemist worden!

Comments are closed.