Beker (intern), Intern, Uitgelicht, Volwassenen

Ton Koekkoek wint bekerfinale B-groep

Ton Koekkoek wint bekerfinale B-groep

Met slechts 4 partijen in ronde 34 van de interne competitie van de Baarnse Schaakvereniging was het afgelopen vrijdag vrij rustig. Wel stond er een heuse bekerfinale op het programma; in de B-groep moest Eble Mink het met zwart opnemen tegen Ton Koekkoek.

Kort na de opening dacht Mink druk te zetten op de stelling van Koekkoek, maar hij kwam bedrogen uit. Na een pionoffer kreeg Koekkoek sterk aanvalsspel en Mink reageerde daar met een pion naar f6 niet goed op. Na een paard gewonnen te hebben, toog Koekkoek met nog meer stukken ten aanval en Mink had daar onvoldoende antwoord op. Met een allesbeslissende mataanval won Koekkoek deze bekerfinale overtuigend.

Walter bood goed tegenspel, maar clubkampioen Ashley gaf niks kado
Walter Schram moest met wit tegen Ashley Krishnasing. Een pittige klus. De kersverse clubkampioen moest voorzichtig zijn, want Schram speelt ook scherp. De opening ging gelijk op met kansen over en weer. Maar toen Krishnasing veld e5 in handen kreeg, was de grootste spanning eruit en kon Krishnasing een sterke flankaanval opzetten. Een geforceerde ruil van stukken gaf hem een extra plus in het eindspel. Schram verdedigde taai en hield het 40 zetten vol alvorens hij toch moest capituleren.
Spannend met kansen over en weer
Ed Duister probeerde met zwart tegen Rob Boss het Benko-gambiet, maar Boss nam dat niet aan. Er volgde een gelijkopgaand middenspel. Ondanks veel ruimte voor wit had zwart goed spel. Toen Duister een dubieus plan koos, maakte Boss geen gebruik van de ruimte. Het werd tactisch wel erg ingewikkeld. Boss verloor een stuk, maar kreeg een mooie aanval op de koning als compensatie. Boss miste vervolgens een kans op eeuwig schaak – en dus remise – toen Duister niet secuur verdedigde. Daarna schoof Duister met een stuk meer de partij in zijn voordeel uit.
De avond duurde niet lang genoeg voor Conrad en Erik
Na een aanvankelijk gelijkopgaande strijd tussen Erik van Lier en Conrad Keijzer, won Keijzer een pion van zwart. Vervolgens won Keijzer met een paardvork ook nog een kwaliteit, maar er was inmiddels erg veel tijd verstreken en de weg naar winst was niet duidelijk. Na een blik op de klok (nog circa 2 minuten) accepteerde Keijzer dan ook het remisevoorstel van Van Lier.

foto’s: Walter Schram (uitgelichte afbeelding) en Ton Koekkoek

Uitslagen ronde 34:

Schram – Krishnasing	0-1
Boss – Duister		0-1
Keijzer – Van Lier	remise
Finale B-beker:
Koekkoek – Mink	        1-0

Stand aan kop:
1.	Krishnasing 	1369
2.	Duister 	1149
3.	Timmerman 	1085
4.	Kok	 	939
5.	Lambrechts 	905
6.	Koekkoek 	783
7.	Schram 	        731
8.	Pelter	 	724
9.	Van Lier 	690
10.	Kruiswijk 	670

1 comment

  1. Wederom een mooi verslag Ton en natuurlijk: proficiat!

Comments are closed.