2006

Tijs Aarsen regionaal schaakkampioen

Bij de SGS Pupillendag, het regionaal kampioenschap onder de 10 jaar, is de Baarnse schaker Tijs Aarsen als eerste geëindigd in zijn leeftijdsgroep.

Eindstand

Tijs begon met een nederlaag (een klein foutje kostte zijn dame) maar liet daarna geen punt meer liggen. Goed geconcentreerd versloeg hij de één na de ander. In de zesde ronde moest hij het opnemen tegen zijn voornaamste concurrent, Pepijn de Maat. De twee hadden elkaar al vaker ontmoet achter het schaakbord, waarbij de laatste twee partijen naar Pepijn gingen. Nu was het anders, in een partij met wisselende kansen ging het punt naar Tijs. De laatste drie ronden wonnen beide spelers, waardoor ze met een NK-ticket op zak een beslissingswedstrijd om het kampioenschap mochten spelen.

Met veel publiek eromheen hielden beiden het hoofd koel en speelden een prima wedstrijd. Uiteindelijk viel Pepijns vlag in een remise-eindspel, waarbij Tijs echter wel een stuk en een pion meer had.

Een prachtige beker en trotse broertjes, ouders en jeugdleider waren het resultaat.

De andere deelnemer van de Baarnse Schaakvereniging, Laureanne Schalij, speelde mee in de G-categorie. Ze haalde de nette score van 3 uit 9.

Foto’sDe Baarnse Schaakvereniging verwelkomt graag andere jonge schakers. Ze kunnen elke vrijdag van 18:45 tot 20:00 uur schaken en les krijgen in Het Brandpunt, Oude Utrechtseweg 4a. Meer informatie is te krijgen bij de jeugdleider, Pascal Losekoot, tel. 035-6012745, of op www.baarnseschaakvereniging.nl.

—Pascal Losekoot