2007

Tijs Aarsen en Levente Vervoort Snelschaakkampioen

Soms heb ik wat vertraging met mijn actiepunten, maar het is mooi om voor het nieuwe jaar toch wat dingen af te ronden. Zo waren ook de kampioenen van het SGS Snelschaakkampioenschap voor de Jeugd nog niet op deze website gehuldigd.

En dat was zeker wenselijk, want niet alleen werd Levente (wederom) kampioen bij de C-groep, maar ook veroverde Tijs Aarsen de SGS-titel en werd Kasper Wiegers opnieuw tweede achter Levente.

De strijd in de C-groep was trouwens heel spannend, zoals de eindstand ook laat zien:
1. Levente 12 (uit 15)
2. Kasper 11,5
3. Daan Schönberger (Moira Domtoren) 11,5

Gino de Mon haalde in de C-groep 5 punten.

In de D-groep was Mees Heeringa voor sommigen een verrassingen. De vaste volgers van de interne competitie wisten echter al dat Mees een aardig potje kan schaken. Hij eindigde met 13 uit 19 partijen als vijfde. Stefan Casteleijn haalde netjes 9,5 punt.

Vorig jaar viel Tijs Aarsen in de E-groep op het laatst net buiten de prijzen. Deze keer won hij echter met overtuiging het toernooi: na een nederlaag in de derde ronde won hij maar liefst élf partijen op een rij (!) om met anderhalf punt voorsprong kampioen te worden.

Pepijn de Maat haalde op zich ook een mooie score (11 uit 14) maar dat was nét niet genoeg voor een prijs. Hij had evenveel punten als de nummer drie, maar via de Sonneborn Berger berekening werd hij vijfde.

Het was weer een geslaagd toernooi bij onze gastheer Moira Domtoren.—Pascal Losekoot