Intern, Volwassenen

Tien borden uit de kast

Tien borden uit de kast

Deze avond mochten er maar liefst 10 borden uit de kast worden gehaald. Rogier Burger zorgde voor de verrassing van de avond door veelvoudig clubkampioen Pascal Losekoot te verslaan.
Burger – Losekoot   1−0
Deze ronde mocht 4-voudig jeugdclubkampioen Burger het opnemen tegen 10-voudig clubkampioen Losekoot. Burger opende met 1.e4 en Losekoot antwoordde met een Siciliaan. Wit koos uiteindelijk voor een dubbelpion, om zo zwarts zwartveldige loper af te ruilen. Zwart staat op dit moment beter maar denkt toch iets te lichtvaardig. Burger verdedigt goed en nu heeft Losekoot ook opeens zwaktes. Burger haalt zijn torens erbij en dreigt binnen te komen. Na wat afruilen is de stelling weer gelijk, maar nu is het wit die op zijn tellen moet passen. Zwart heeft dreigingen maar mist vervolgens Pf2! De stelling is weer volkomen gelijk, door een leuke truc van wit. Helaas maakt zwart een fout door f3 te spelen. De witte pionnen zijn nu niet meer te houden.

Brouwer – Boss   1−0
In de partij Brouwer-Boss kwam er een Siciliaanse opening op het bord, die vervolgens overliep in een spannend middenspel. Hierin offerde wit een loper in de hoop op een sterke aanval. Dit verliep alleen niet geheel volgens plan en zo zorgde Boss ervoor dat wit een stuk achter stond. Helaas liep de spanning hoog op door tijdnood en aiaiai zwart maakte een foutje, die hem vervolgens de partij kostte.

Van der Braak – Lambrechts, M   1−0
Lambrechts kwam iets beter uit de opening in zijn partij tegen van der Braak, zwart stond namelijk een stuk voor. Van der Braak besloot de druk op te voeren en kon hiermee de rokade van Lambrechts verhinderen. Lambrechts verdedigde stug maar wit wist toch door te breken. Zwarts enige redding was het ruilen van de dame voor een toren. Wit had een vrijpion die op het randje stond van promoveren, Lambrechts houdt het voor gezien.

Kruiswijk – Olthof   remise
Kruiswijk-Olthof opende met een klassieke Caro-Kann. Kruiswijk rokeerde kort, Olthof creëerde ruimte op de damesvleugel met het plan om daar te rokeren, echter rukten de pionnen van Kruiswijk snel op. Zwart koos voor een korte rokade. Wit had nu veel ruimte door de opgeschoven pionnen, toen vervolgens het paard van Olthof aan de rand kwam te staan liet Kruiswijk de kans niet liggen om remise te maken.

Bijleveld – Duister   1−0
De Bekerfinale.
Er kwam deze ronde ook een einde aan de bekercompetitie die de geschiedenis in zou gaan als de langst durende bekercompetitie van de BaarnseSchaakvereniging.
Bijleveld mocht het met wit proberen tegen de tweevoudig clubkampioen. Bijleveld opende met 1.Pf3 met de bedoeling om Duister uit zijn openingstheorie te krijgen. Dit plan slaagde, maar toch kwamen prima uit de opening. Wit manoeuvreerde zijn paard naar d4, dit paard werd gepend. Na veel geschuif op het bord bezweek Duister onder de tijdsnood. Er kwamen matige zetten op het bord en wit kon hiervan optimaal profiteren. Bijleveld won een pion, en zorgde voor verschillende dreigingen. Hiermee voorkwam Bijleveld dat Duister de dubbel pakte en werd bekerkampioen. Gefeliciteerd!

Uitslagen ronde 3
Burger    - Losekoot    1−0
Bijleveld   - Duister    1−0
Brouwer    - Boss      1−0
Van der Braak - Lambrechts, M 1−0
Kruiswijk   - Olthof     remise
Stand na ronde 3
1. Bijleveld   135
2. Burger    129
3. Brouwer    110
4. Losekoot   108
5. Van der Braak 97
6. Duister    75
7. Olthof    69
8. Boss     66
9. Breukers   57

1 comment

 1. Knap verslag, Rogier. Je prestatie nóg knapper! Maar ook van Jelle erg knap!

Comments are closed.