Aankondigingen, Training, Volwassenen

Thema-avond Deens gambiet: Mag het ook een pion meer zijn?

Thema-avond Deens gambiet: Mag het ook een pion meer zijn?

Op vrijdag 7 april organiseert de Baarnse Schaakvereniging een thema-avond over het Deens gambiet onder het motto ‘Mag het ook een pion meer zijn?’ Het Deens gambiet geldt als een van de scherpste openings-systemen waarbij wit één en in sommige varianten zelfs twee pionnen offert voor uiterst scherp en dynamisch spel. Het Deens gambiet is een (gelegenheids)wapen waarmee een onverschrokken witspeler al zijn aanvalskunsten tentoon kunt spreiden!

Het Deens gambiet ontstaat na de zetten 1.e2-e4 e7-e5 2.d2-d4 e5xd4 3.c2-c3. Als zwart de pion neemt met 3…d4xc3 kan wit door 4.Lf1-c4?! te spelen een tweede pion in de aanbieding doen: 4…c3xb2 5.Lc1xb2 met stevige aanval voor wit.

Het gambiet is gespeeld door de aanvalskunstenaars van het schaakspel: Blackburne, Marshall, Aljechin en Nakamura.

Na een korte behandeling en een voorbeeldpartij van het Deens gambiet kan de opening in de praktijk worden getest met wit en zwart. Uiteraard zijn er (pittige) hapjes ter laving en ondersteuning aanwezig.

Deze thema-avond is vrij toegankelijk voor iedereen die scherpe schaakvarianten kan waarderen (leden, oud-leden en geïnteresseerden). Aanvang 20.00 uur. Locatie: Rode Kruisgebouw, Burgemeester Penstraat 6 te Baarn.