Extern, Volwassenen

Tactisch verlies 2e achttal

2013 12 13 Baarn2 - En Passant 4

Captain Rien van Brummelen van het 2e achttal van Baarn had gekozen voor een tactische opstelling om een poging te wagen deze wedstrijd te winnen van En Passant 4. We willen op zijn minst toch wel graag in deze klasse blijven. Maar de Spakenburgers hadden blijkbaar hetzelfde in gedachten gehad.

Thur Breukers aan het 1e bord speelde tegen de (op papier) zwakste speler van het team. Dit duurde niet te lang en Thur stelde om 9 uur al voor om het maar op te geven. Ook Ton Koekkoek aan bord 7 hield lang stand in het middenspel maar deed een eigenlijke kansloze aanval op de witte stukken. Niet simpel maar de witspeler trapte er niet in. Twee nul achter.

Even later bood Rob Boss aan het 6e bord remise aan omdat hij vond dat hij te weinig tijd had voor de beslissende slag die er zeker in zat. Toen ook Simon Voorthuizen aan bord 3 met Robin Reichardt (1542) remise overeenkwam en Jan Timmerman aan bord 4 moest opgeven, was de strijd eigenlijk al verloren.

Werner Raudenbusch, onze invaller, ook tactisch aan bord 2 tegen de beste van En Passant, sleepte er een prima remise uit, op zich een mooie prestatie tegen Gert Reichardt met ruim 200 punten meer. De captain zelf aan bord 8 hield lang stand maar gaf in het heetst van de strijd pardoes een stuk weg en dan kun je beter opgeven.

Van Michiel van Schaik aan bord 5 hadden we meer verwacht en dat vond hij zelf ook. Door een tactische foute zet verloor hij alsnog.

Al met al een harde les en een uitslag die er niet om loog. 1½-6½ we blijven stijf onderaan staan en dragen de rode lantaarn met verve. In deze donkere dagen voor Kerst niet verkeerd natuurlijk.

Rien