Intern, Uitgelicht, Volwassenen

Supermario

Supermario

Slechts zes partijen. Het noodlot slaat toe. Op alle borden een aanzienlijk ratingverschil. Hangt er een superstunt in de lucht?

Krishnasing – Mario Lambrechts:   remise
Omdat Krishnasing halverwege het seizoen is begonnen staat hij laag in de ranglijst. Door zijn hoge rating deelt de interne wedstrijdleider Krishnasing handmatig eerst in tegen de sterkere spelers. Achterliggende gedachte is dat hij toch wel wint en stijgt in het klassement. De opkomst van de top 5 is weinig. Duister en Knight hebben al tegen Krishnasing gespeeld. En de volgende tegenstander in de top tien is Mario Lambrechts op plek zes… Ratingverschil: iets meer dan 600 punten. Oeps. Achteraf ziet de wedstrijdleider dat het indelingsprogramma zeer waarschijnlijk ook met deze partij zal komen. Zucht.
Krishnasing opent met de c-pion. Vreemd terrein voor Lambrechts. In de opening al pionverlies, maar een dubbelpion voor Krishnasing. In het middenspel heeft Krishnasing het loperpaar tegen twee paarden van Lambrechts. Iedereen is al klaar en zit bij de bar analyserend te wachten op de spelers. Het duurde en duurde. Mario Lambrechts verdedigt taai tegen de sterke lopers en de pluspion van Krishnasing. Dan komt het verlossende woord: remise!
SUPERMARIO!

Van Brummelen – Knight:   0-1
Van Brummelen met wit tegen koploper Knight. Groot ratingverschil. In de opening struikelt een van de witte pionnen. Knight voert de druk op. Stukken weer in de doos.

Duister – Koekkoek:   1-0
Nummer twee Duister met wit tegen Koekkoek. Ratingverschil: 350 punten. Koekkoek weigert de gambietpion. Vreemde stelling. Sterk paard van Koekkoek midden op het bord met slecht ontwikkelde stukken. Als Duister alle stukken al in het spel heeft en ook een sterk paard midden op het bord, valt Koekkoek met een pionnetje een loper aan. Koekkoek ziet een tussenschaak van het witte paard over het hoofd. De zwarte koning een stap opzij en het witte paard op een nog sterker veld in de koningsstelling. Duister slachtoffert zijn aangevallen loper voor een winnende koningsaanval.


Kessler – Vermulst:   0-1
Ratingverschil iets meer dan 200 punten voor Vermulst. Een soort van Spaanse opening, van Kessler met wit, resulteert in spanning op het bord. Het gaat gelijk op, totdat Kessler zijn dame offert. Wellus – nietes?
Nietes!


Burger – Albarda:   0-1
Ratingverschil iets meer dan 200 punten in het voordeel van Alberda. Talentvolle jeugdspeler Burger achter de witte stukken wint een pion. Als dat een dubbelpion wordt gaat het weer gelijk op. Later in de partij schat Burger een combinatie verkeerd in. De stukken gaan weer in de doos.


Van Lier – Shadrin:   1-0
Tweede partij bij de senioren voor de talentvolle jeugdspeler Shadrin. De eerste is gewonnen vorige week. Shadrin met zwart laat alleen zijn paarden de stelling van Van Lier binnen lopen en vergeet de andere stukken te ontwikkelen. Van Lier profiteert optimaal.

Uitslagen ronde 26
Van Brummelen  - Knight        0−1
Duister    - Koekkoek      1−0
Krishnasing   - M. Lambrechts ½−½
Van Lier    - Shadrin       1−0
Kessler    - Vermulst      0−1
Burger     - Albarda    0−1
Stand na ronde 26
1.  Knight    932
2.  Duister    824
3.  Spijkerman  759
4.  Timmerman   610
5.  Kok      607
6.  M. Lambrechts 574
7.  Kruiswijk   550
8.  Lier van   523
9.  Boss     516
10. Van Brummelen 514

4 comments

 1. Weinig partijen, maar leuk verslag, Ed. Fraaie foto’s ook.

 2. De foto’s zijn van Ton Koekkoek!
  Sorry Ton, vergeten te vermelden…

 3. Jammer van de lage opkomst, en bedankt voor je compliment Henri. Ed, je hebt een opvallende en leuke schrijfstijl. Leuke foto’s Ton, ik verzamel ze allemaal .

Comments are closed.