Toernooien, Uitgelicht, Volwassenen

Succes op VIS. toernooi

Succes op VIS. toernooi

Dit artikel is het duizendste bericht op de website van de Baarnse Schaakvereniging. Dank aan alle redacteuren van nu en het verleden en keep up the good work – de webmaster.

Zaterdag 16 april deden 5 schakers van onze vereniging mee aan het ’toernooi van de maand’, het VIS.schaaktoernooi in Bunschoten-Spakenburg. Bij het in groepen op speelsterkte ingedeelde toernooi deden mee: David Knight in groep C, Walter Schram in groep F, Rien van Brummelen en Ton Koekkoek in groep G en Erik van Lier in groep H.

Groepswinnaars Rien en David, met grootmeester Peng - die de A-groep won - klappend op de achtergrond.
Groepswinnaars Rien en David, met grootmeester Peng – die de A-groep won – klappend op de achtergrond.

Erik was de enige met 7 uit 7 van het hele toernooi!
Erik was de enige met 7 uit 7 van het hele toernooi!

David haalde 6,5 punt uit 7 wedstrijden en werd heel netjes winnaar van deze groep. Erik van Lier deed daar nog een schepje bovenop: 7 uit 7! Nu kun je zeggen dat Erik in een groep zat met allemaal jonge, veelal pas begonnen schakertjes, maar daar doe je Erik toch mee tekort. Er zaten namelijk een aantal zeer beloftevolle talentjes in die groep. En ook Rien werd eerste in zijn groep, al moest hij die prijs delen met jeugdtalent Jessie Mang. Beiden hadden 5,5 uit 7. Zijn enige nederlaag leed Rien tegen Ton, die daarmee – en met 4 uit 7 – best tevreden was, maar met zijn vierde plaats net buiten de prijzen viel.
Walter was als laagst gerate speler in groep F dus in een sterke groep ingedeeld. Een prijs won hij dan ook niet, maar zijn prestaties waren toch indrukwekkend: 5 remises tegen sterkere spelers.
Er werd gespeeld in het merkwaardige tempo van 18 minuten en 5 seconder per zet. In de pauze werd door VIS. verse kibbeling gebakken (en gegeten). Kortom, voor alle deelnemers een geslaagd en gezellig toernooi. OP NAAR HET TOERNOOI VAN DE MAAND MEI!?

3 comments

  1. Leuk verhaal van zaterdag.
    Voor de helderheid, als de kibbeling nog aan elkaar zit heet het gewoon kabeljauwfile. Het was heerlijk evengoed.

  2. Dit artikel is het duizendste bericht op de website van de Baarnse Schaakvereniging. Dank aan alle redacteuren van nu en het verleden en keep up the good work (een van de webmasters)

  3. HĂ©, wat grappig dat ik dat dan toevallig geschreven heb:). Het 1001e dan ook trouwens!

Comments are closed.