2010

Strijd op schaakborden weer begonnen

De opkomst bij de eerste clubavond van de Baarnse Schaakvereniging van het nieuwe seizoen was nog niet groot, maar de inzet op de borden kon best heftig genoemd worden: de schakers hadden er weer zin in!De start van het schaakseizoen is meestal vrij rustig. Nog niet iedereen was terug van vakantie en dus werden er vrijdag slechts zes partijen gespeeld als aftrap voor seizoen 2010-2011. Maar er werd heftig gestreden op de schaakborden. Iedereen wilde natuurlijk een goede start maken in de kersverse interne competitie, maar dat lukte niet iedereen.

Matige start
Zo kende Rien van Brummelen een matige start. Door Kasper Wiegers werd hij al snel onder druk gezet en hij verdedigde niet nauwkeurig genoeg. Toen hij door een onachtzaamheid ook nog zijn dame verloor, gaf Van Brummelen zich gewonnen.
Daan Lensink kwam ook niet super uit de opening, en Pascal Losekoot kon al snel een pion winnen. Dat voordeel speelde de meervoudig clubkampioen secuur uit.
Ook Ger Oldekamp kwam tegen Ton Koekkoek snel onder druk te staan. Door een stukoffer en een pionnenopmars van Koekkoek kon Oldekamp na lang en taai verdedigen toch niet meer onder die druk uitkomen.

Torens en pionnen
De partij tussen Bert van Klingeren en Rienk Andriessen stevende al snel af op een eindspel met torens en pionnen. Na een half uur waren alle andere stukken al van het bord verdwenen. De torens werden ook al vrij snel geruild, maar Andriessen bleek net iets attenter in het pionneneindspel.
Thijs Michels en Ashley Krishnasing kwamen ook in een eindspel met torens en pionnen. Krishnasing had echter een pionnenvoorsprong en dat kon hij – zij het met de nodige inspanning – na een lange avond winnend afsluiten.
De langste partij van de avond ging tussen Jan Overbeek en Henri Spijkerman. Ook hier een eindspel met torens en pionnen. De partij bleef tot het laatste moment uiterst spannend, maar Overbeek manoeuvreerde zijn stukken positioneel net iets sterker dan Spijkerman en dat was beslissend.

Uitslagen van de 1ste ronde
Uitslagen

Michels – Krishnasing		0-1
Overbeek – Spijkerman		1-0
Losekoot – Lensink		1-0
Van Brummelen – Wiegers	    0-1
Van Klingeren – Andriessen	0-1
Koekkoek – Oldekamp		1-0

Tussenstand na de 1ste ronde
Stand

1.	Losekoot   52
2.	Overbeek   47
3.	Andriessen  46
4.	Krishnasing 45
5.	Wiegers   43
6.	Koekkoek   40
7.   Meijer    37

Op 17 september spelen de Baarnse senioren een massakampwedstrijd tegen en in Soest en is in De Leuning dus geen interne competitie. De jeugd speelt vrijdag wel en begint al om 18.30 uur. Vrijdag 24 september wordt vanaf 19.45 uur de 2e ronde van de interne seniorencompetitie gespeeld. Speellocatie: De Leuning, Oranjestraat 8, Baarn. Meer informatie over schaken in Baarn is te verkrijgen bij secretaris Ton Koekkoek (tel. 06 46078172), jeugdleider Daan Lensink (035-5417648), en via www.baarnseschaakvereniging.nl—Ton Koekkoek