Aankondigingen, Jeugd, Uitgelicht

Informatie jeugd 2016-2017

Informatie jeugd 2016-2017

Op vrijdag 2 september opent het Rode Kruisgebouw haar deur voor een nieuw seizoen (jeugd)schaak. In een prachtig vernieuwde speelzaal. Met een nieuwe jeugdleider: Jan Kessler volgt Pascal Losekoot op, die na 20 jaar het bestuur van de Baarnse Schaakvereniging verlaat.

In deze nieuwsbrief:
– eerste clubavond 2 september
– voorstellen Jan Kessler
– nieuwkomers zijn welkom!
– jubileumactiviteiten: simultaan op de Brink, en feest!
– opgeknapte speelzaal
– extra training
– kalender

De eerste clubavond

Op vrijdag 2 september is er nog geen les of competitie, we gaan eerst even inschaken. En je kan de opgeknapte zaal bewonderen!!

De nieuwe jeugdleider, Jan Kessler
De nieuwe jeugdleider, Jan Kessler

Jan Kessler nieuwe jeugdleider
Heel lang is Jan nog geen lid, maar zijn enthousiasme is groot! Jan is 18 jaar en woont in Baarn. Hij is te bereiken via jan@baarnseschaakvereniging.nl of 06-53573726.

Nieuwkomers zijn welkom
Ook nieuwkomers zijn natuurlijk van harte welkom! Ken je iemand die schaken leuk vindt? Nodig hem of haar uit en neem ze mee naar de clubavond!

Jubileumactiviteiten
De Baarnse Schaakvereniging bestaat op 18 oktober 2016 maar liefst 70 jaar. Om dat te vieren zijn er een paar leuke activiteiten, waarvan het belangrijk is deze al in je agenda te noteren.

–          Op zaterdag 24 september zal er een simultaan worden gegeven door GM (Schaakgrootmeester) Robin van Kampen! Dit zal ’s middags op de Brink in Baarn plaatsvinden. We zijn erg blij dat Robin bereid is gevonden die simultaan te geven. Hier zullen leden en oud-leden, maar ook buitenstaanders, aan mee kunnen doen.

–          Op zaterdag 29 oktober wordt een feest georganiseerd. Vanaf 16.00 uur zal er ergens in elk geval geschaakt en gegeten kunnen worden. Dit feest is toegankelijk voor alle leden en oud-leden, en enkele vrijwilligers. Nadere details volgen.

Voor de simultaan op 24 september zijn we op zoek naar in totaal 8 partytenten (normaal formaat, geen heel grote), die de spelers moeten beschermen tegen uitbundige zonnestralen en regenbuien. Heb jij een partytent of ken jij iemand die zo’n tent heeft, en wil jij/die ander die tent tijdelijk aan ons ter beschikking stellen (om niet uiteraard)?

Opgeknapte speelzaal
In de vakantie is er veel gebeurd in de speelzaal in het Rode Kruisgebouw. Deze is met vrijwilligers van het Rode Kruis, de Dam- en Schaakvereniging compleet gerenoveerd.

2016-08-13 10.11.48

Extra training

Pascal Losekoot verzorgt ook in het komende seizoen weer extra schaaktraining op 10 zondagen in Utrecht. Spelers die stap 2 of hoger volgen kunnen hier aan meedoen. Interesse? Kijk voor meer informatie op www.schaaktraining.nl/stertrainingen.

 

Kalender
di. 23 augustus – Jeugdevenement bij NK Schaken in Tropenmuseum
vr. 2 september – eerste clubavond 18:30-19:45 uur
za. 3 september – NK Snelschaak Bunschoten Spakenburg (open voor iedereen)
za. 3 september – Cultureel Festival Baarn (schaakstand in de Pekingtuin)
za. 24 september – Simultaan Robin van Kampen Centrum Baarn
za. 29 oktober – Baarnse SV 70 jaar: Feest

Meer informatie

Neem contact op met de jeugdleider Jan Kessler of kom op vrijdag (vanaf 2 september) langs in het Rode Kruisgebouw, Burgemeester Penstraat 6, Baarn.