Intern, Volwassenen

Standen online, nieuwe clubratings en groepsindelingen

Zojuist is de stand van de interne competitie na de eerste ronde gepubliceerd. Zoals altijd is deze te vinden in het menu onder Volwassenen – Stand interne competitie. Ook zijn de ratings van sommige spelers flink bijgesteld, en is er een nieuwe groepsindeling.

De standen van de vorige twee seizoenen zijn hier te vinden: 2012-2013; 2011-2012.

De ratings zijn bij sommige spelers flink bijgesteld. Spelers met een (betrouwbare) KNSB rating hadden namelijk veelal 150-200 punten meer dan hun clubrating. Dit gold vooral voor spelers aan de bovenkant van de ranglijst. Bij spelers lager op de ranglijst bleek de KNSB rating aardig te kloppen met de clubrating. Dit is ook verklaarbaar, omdat de sterkere spelers binnen de interne competitie maar moeilijk punten kunnen verdienen. Daarom heb ik het volgende gedaan:
– voor spelers met een betrouwbare KNSB rating is de clubrating gelijkgesteld aan de KNSB rating.
– voor spelers met een niet betrouwbare KNSB rating heb ik de club- en KNSB rating gemiddeld.
– voor spelers zonder KNSB rating is zoals altijd de clubrating gelijkgesteld aan de eindrating van vorig seizoen.

Tevens is de K-factor verhoogd van 20 naar 25, net als bij de KNSB rating. Dit betekent dat je als je één wedstrijdpunt meer scoort dan op basis van je rating te verwachten is, je 25 ratingpunten wint. Behoudens uitzonderlijke gevallen zullen de ratings in elk geval de komende twee seizoenen niet bijgesteld (hoeven te) worden.

Categorieën
Er zijn wederom vier ratinggroepen:
Rating 1650 of hoger: zij strijden onder meer om het clubkampioenschap. Zal de strijd weer gaan tussen Krishnasing en Losekoot? Er zijn zeker meer kapers op de kust.
Rating <1650 - Vijf spelers, waarvan Raudenbusch, Timmerman en herintreder Van Schaik de ratingfavorieten zijn Rating <1500 - Tien spelers. De bookmakers denken dat de strijd tussen Muller en Schram zal gaan, maar eigenlijk is er weinig over te zeggen. Rating <1400 - Twaalf spelers. Vermulst, Kruiswijk en Beekhuis wonnen hun eerste partij, maar het seizoen is nog lang. Pascal Losekoot Intern wedstrijdleider