2009

Spannende zaterdag voor A-team in Leiderdorp!

Zaterdag 19 december was het -weer- een spannende dag voor het A1 team.
Het viertal vertrok ’s morgens naar Leiderdorp (zonder hup van een tom-tom, dat is wel een eervolle vermelding waard!) en moest daar zorgen dat het minimaal als 6e zou eindigen, want de nummers 7 en 8 degraderen naar de 1e klasse.Het team begon de dag als 7e en moest eerst tegen Leiderdorp, een team dat nog hoopte op minimaal de 2e plaats. Geertièn en Kasper verloren hun wedstrijd, daarna won Yme. Hij zorde voor een mooie verplichte afruil van de torens waarna hij kon promoveren.
Daan speelde toen nog tegen Martijn Otten, (rating 1894), de wedstrijd leek na een paar uur op een remise af te gaan, maar Martijn sloeg toen een pion die hij beter niet had kunnen slaan, want Daan kreeg daardoor een aftrekaanval waardoor hij een toren won en uiteindelijk 2 lopers meer had. Winst en een 2-2 eindstand!
Leiderdorp was niet zo blij, het wij wel!!

Omdat Caïssa Hoorn weer verloren had waren zij zeker van degradatie, Wijker Toren en wij hadden ieder 3 punten. Wijker Toren had met 4-0 verloren waardoor wij een half (!) bordpunt voorstonden. We moesten tegen De Eenhoorn (5 punten) en Wijker Toren speelde op de tafel naast ons tegen Voorschoten (6 punten).
Het werd superspannend waarbij de twee teams elkaar nauwlettend in de gaten hielden en ik steeds probeerde in te schatten wat de stelling op de borden was en af en toe een uitslag door kon geven. Al redelijk snel stond Voorschoten 1-0 voor, gunstig dus, maar daarna werd het 1-1.

Daan speelde een mooie remise tegen Jort Faber (rating 1900) en daarna kwam Voorschoten op een 2-1 voorsprong, 2-2 zou voor ons dus genoeg zijn!
Kasper trok tijdens de wedstrijd wit weg en zag alles om zich heen draaien waarna hij een tijdje in de gang heeft gezeten en het weer wat beter ging, daarna speelde z’n tegenstander het eindspel toch beter uit en stonden we achter.
Bij Geertièn zag het er ondertussen erg goed uit, hij hield z’n zenuwen goed onder controle en won met twee dames!
Daarna bood Yme meteen remise aan, hij stond er wel beter voor maar nam geen enkel risico meer. Vlak daarna werd het op de andere tafel ook 2-2.

Uitslag 2-2 en handhaving in de promotieklasse A door een half bordpuntje meer dan Wijker Toren!

Een prestatie om trots op te zijn, alle tegenstanders op bord 1 en 2 hadden een (veel) hogere rating dan Daan en Kasper en bijna alle tegenstanders op bord 3 en 4 hadden meer ratingpunten dan Yme, Geertièn en Mees.
Kortom, op het nippertje, maar heel goed gedaan !!

De punten werden als volgt gescoord:

Daan     3
Kasper    2
Yme     2.5
Geertièn   1
Mees     1

—Bernadet Sertons