2005

Spannend slot schaakcompetitie nadert

Met nog twee ronden te gaan, is het ongemeen spannend in de interne competitie van de Baarnse Schaakvereniging. Na hun verlies van vorige week wonnen koplopers Meijer en Losekoot weer, maar vooral Witkamp deed goede zaken.
Marco Meijer won als één van de weinigen (alleen Simon van Voorthuizen behaalde ook de volle winst) in de verder dramatisch verlopen externe competitiewedstrijd van Baarn 2 tegen Oud-Zuylen 4 (6-2 verlies). En die punten tellen extra, zodat Meijer nu alleen aan kop gaat. Op slechts één punt echter gevolgd door Pascal Losekoot, die zich na een taai gevecht wist te ontdoen van Dik van Leeuwen. Verder blijft vooral Jarno Witkamp goed aansluiten. Tegen concurrent Waldemar Moes wist hij al snel de winst te pakken. Moes zag het na verlies van een belangrijke centrumpion niet meer zitten en gaf op. Normaliter zullen Meijer, Losekoot en Witkamp de komende twee weken uitvechten wie zich winnaar van de 2e cyclus mag noemen.
Hans van Briemen speelde een zeer respectabele partij tegen Jan Overbeek, maar moest zich uiteindelijk gewonnen geven. Er had misschien meer ingezeten als hij op het laatst een andere loperzet had gedaan. Johan Vermulst en Reinier Schaap knokten beiden voor de winst, maar moesten berusten in een – wat ze zelf noemden – ‘vechtremise’. Henk Meeuwissen was deze avond iets te sterk voor Wim van Teutem. Mevrouw Ensink wacht nog steeds op haar eerste puntjes na verlies tegen Rienk Andriessen en Ger Oldekamp was George van Tent net iets te slim af.

Uitslagen van de 10e ronde
Uitslagen

Van Leeuwen – Losekoot	0-1
Witkamp – Moes		1-0
Overbeek – Van Briemen	1-0
Vermulst – Schaap	remise
Van Teutem – Meeuwissen	0-1
Ensink – Andriessen	0-1
Oldekamp – Van Tent	1-0

—Ton Koekkoek