2007

Snelschaakteam handhaaft zich net

Vol goede moed begon het Baarnse team aan de kampioenschap snelschaken van de SGS in Huizen. Het werd een zware dag waarop de nodige blunders werden begaan. "Maar dat is snelschaken, " was een veelgehoorde uitspraak. Aan het eind van de dag bleek dat Baarn net boven de degradatiestreep was geëindigd en ook volgend jaar dus weer in subgroep 1 mag uitkomen.In de laatste week waren er nog wat wisselingen in de opstelling doorgevoerd en zelfs op de speeldag zelf moest er nog een speler opgeroepen worden, zodat het Baarnse team bestond uit Pascal Losekoot, Ashley Krishnasing, Marco Meijer, Jan Overbeek, Ton Koekkoek en Kasper Wiegers.

Het 3-3 gelijkspel tegen Gorinchem waarmee werd begonnen, was enigszins teleurstellend, maar bleek de krachtsverhoudingen toch aardig weer te geven. Tussen de verliespartijen volgde nog één gelijkspel en twee overwinningen, niet toevallig op de degradanten Leusden en Zeist.

Topscorers werden Pascal Losekoot en Kasper Wiegers. De andere spelers hadden eigenlijk wel wat meer moeten scoren, maar verprutsten nogal wat kansen. Desondanks was het een gezellige schaakdag met veel bekenden. Volgend jaar proberen we weer wat meer punten te halen!

Voor de eindstanden: zie de SGS-site.—Marco Meijer