Uitgelicht, Volwassenen

Simultaan begin schaken jeugd en volwassenen

Simultaan begin schaken jeugd en volwassenen

Het nieuwe seizoen van de Baarnse Schaakvereniging is begonnen. Vrijdag was er zowel bij de jeugd als bij de volwassenen een simultaan. De traditionele simultaan bij de senioren werd een spannende aangelegenheid, omdat de simultaangever en clubkampioen Ashley Krishnasing zich de uitdaging had gegeven met klok te spelen.

Dat zorgde op het eind voor een behoorlijke tijdsdruk, desondanks haalde hij een nette 50% score tegen 16 tegenstanders. Erik van Lier, Suzan Roothaan, Mario Lambrechts en Nelly Khallioulina waren de gelukkigen die wonnen, daarnaast waren er acht remises en Ashley won vier partijen, van Ed Duister, Conrad Keijzer, Werner Raudenbush en Ton Koekkoek.

2015-09-04 22.49.42

Simultaan jeugd
Martijn Kruiswijk en Pascal Losekoot speelden één grote simultaan tegen de jeugdleden. Tabe en Lucius wisten heel knap hun partij te winnen, terwijl Sytze, Niels, Max, Quinten, Rogier, Emelie, Floris en Sophie remise haalden. De simultaangevers wonnen tegen Jelle, Bruno, Hessel, Mees, Thijs en Oscar.
2015-09-04 18.35.41

2015-09-04 19.03.14.

Bij de jeugd is vrijdag 11 september aanstaande de eerste avond van een speciale meisjesschaakgroep. Alle meisjes die willen (leren) schaken zijn van harte welkom.
Suzan Roothaan zal klaar staan om alles te vertellen over het prachtige schaakspel. Met leuke schaakspelletjes wordt de loop van de stukken, en meer, aangeleerd.

2 comments

  1. Toch wel benieuwd van wie Ashley dan gewonnen heeft. En ook wil ik graag weten of er nog jeugdspelers in geslaagd zijn hun leermeesters te verslaan.

Comments are closed.