Jeugd, Toernooien

SGS Labcom Rapidkampioenschap 2011

Op zaterdag 29 mei jongstleden vond voor de 19e keer het SGS labcom rapidkampioenschap voor de jeugd plaats in het poorthuis in Baarn. Ruim 25 jonge spelers speelden voor verschillende bekers en prijzengeld. Ondanks veel reclame is dit deelnemersaantal stukken lager dan afgelopen jaren. Dit heeft ook een voordelig gevolg, namelijk een gezellig en knus toernooi.

Alle groepen konden in de benedenruimte van het Poorthuis spelen, waarbij de AB-groep door een verschuifbare wand afgescheiden was van de CD- en E-groep. Alle groepen speelden round-robin en alle spelers kwamen daardoor al hun directe tegenstanders tegen. Dit heeft de eerlijkst mogelijke uitslagen tot gevolg, maar zorgt soms ook voor gelijke standen, zoals in de C-groep. Daar moesten nog drie spelers spelen om het kampioenschap middels een barrage.

De stemming gedurende het hele toernooi was goed en er hebben zich geen problemen voorgedaan. Na afloop was er veel bekijks bij het massa-bughouse waaraan op zijn hoogtepunt tien spelers aan vijf borden tegelijk meededen.

De prijsuitreiking is niet alleen beroemd om zijn bekers en prijzengeld, maar ook om de loterij en klassieke puzzels, waarbij te kiezen valt uit een groot aantal aardigheidjes. Pascal Losekoot had dit jaar een mooie reeks puzzels gevormd die de naam van onze sponsor LABCOM vormden.
Kampioenen algemeen en meisjes:
A Yme Brantjes
B Tijs Aarsen, Tara Fokker
C Rijk van Oosterbrugge, Monica Reichardt
D Lena de Kraker (tevens beste meisje)
E Daniel Dijkstra

Onderstaand linkjes naar de uitslagen en het fotoboek
AB
CD
E

Labcom Rapidschaaktoernooi 2011