Intern, Volwassenen

Sfeer proeven

Sfeer proeven

Afgelopen vrijdag kwamen twee potentieel nieuwe leden een avondje sfeer proeven bij de Baarnse Schaakvereniging. Arthur Stemmer en Nelly Khalioullina speelden een partij in de derde ronde van de interne competitie mee en wonnen opvallend genoeg beiden.

Arthur Stemmer en Nelly Khalioullina willen misschien lid worden van de schaakclub en kwamen vrijdagavond langs in het Rode Kruisgebouw. Om sfeer te proeven kan men dan eerst een paar keer meedoen alvorens te beslissen wel of niet lid te worden. Nelly speelde met zwart tegen Martin Bunschoten, nam al snel het initiatief, kwam een stuk voor en wist binnen anderhalf uur de partij te winnen. Een leuke binnenkomer. Stemmer had het tegen Suzan Roothaan moeilijker. Ze speelden meteen een lange, spannende partij, maar Stemmer liet de partij knap in zijn voordeel eindigen. Zowel Stemmer als Khalioullina lijkt een aanwinst voor de schaakclub te kunnen worden, terwijl Khalioullina ook nog eens het aantal vrouwen bij de seniorenafdeling zou verdubbelen.

Toppers
Zo vroeg in de competitie kan nog nauwelijks over ‘toppartijen’ gesproken worden, maar Pascal Losekoot tegen Ashley Krishnasing is altijd een topduel. De huidige nummers 1 en 2 maakten er een boeiende partij van. Losekoot kwam goed uit de opening en Krishnasing moest goed kijken om de voor hem nieuwe openingsopzet te pareren. Dat deed hij kennelijk goed, want Losekoot zag geen winstmogelijkheid op korte termijn en beiden kwamen remise overeen.
De andere ‘topper’ ging tussen de nummers 4 en 5, Ton Koekkoek en Thijs Michels. Die maakten er een vermakelijk en zeer afwisselend schouwspel van. Koekkoek kwam niet sterk uit de opening en moest al snel een pion en het initiatief aan Michels geven. Daarna reageerde Michels echter verkeerd op een uitbraak van de Dame van Koekkoek en dat leidde er zelfs toe dat de koning van Michels naar het midden van het bord werd gejaagd. Ondanks een paardoffer van Koekkoek zat mat er niet in en langzamerhand kreeg Michels weer tegenkansen. Michels had in het eindspel erg weinig tijd meer en een vrijpion van Koekkoek was dicht bij promotie. Uiteindelijk verloor Michels doordat zijn vlag viel. Koekkoek stijgt naar de voor hem ongekende derde plaats in het klassement.

Bert van Klingeren gaf een verpletterend schaakje (archieffoto)
Bert van Klingeren gaf een verpletterend schaakje (archieffoto)

Eerste partij
Henk Meeuwissen was na lange tijd weer van de partij en gaf aan het spel niet verleerd te zijn. Erik van Lier liet zich echter niet verschalken en schreef de partij op zijn naam. Ger Oldekamp speelde zijn eerste partij van het seizoen, en trok daar tegen Mario Lambrechts maar gelijk een hele avond voor uit. Uiteindelijk gaf een doorgebroken pion van Lambrechts de doorslag. Bert van Klingeren speelde in zijn eerste partij uiterst scherp. Hij zette de Koning van Conrad Keijzer onder grote druk. Hij besloot de partij met een verpletterend schaakje met zijn paard, waardoor Keijzers Koning geen kant meer op kon. Thur Breukers en Kasper Wiegers speelden beiden voor het eerst dit seizoen en namen het in een boeiend duel tegen elkaar op. Wiegers won, maar vond het een erg moeilijke partij met drie pionnen tegen een kwaliteit vóór.
Eble Mink en Henri Spijkerman speelden lange tijd een gelijkwaardige partij. Maar langzaam maar zeker zette Spijkerman meer druk en maakte de partij fraai af met een familieschaakje. Johan Vermulst had het in het eindspel met een stuk minder tegen Rienk Andriessen te moeilijk. Daan Lensink kreeg een geïnspireerde Ed Duister tegenover zich en leek op een nederlaag af te stevenen. In tijdnood maakte Duister echter een fout en gaf zo zijn gewonnen stelling op. Hij moest zich tevreden stellen met remise.

Alle uitslagen ronde 3:

Losekoot – Krishnasing		remise
Koekkoek – Michels		1-0
Mink – Spijkerman		0-1
Lensink – Duister		remise
Breukers – Wiegers		0-1
Van Klingeren – Keijzer		1-0
Van Lier – Meeuwissen		1-0
Lambrechts – Oldekamp	    1-0
Vermulst – Andriessen		0-1
Stemmer – Roothaan		1-0
Bunschoten – Khalioullina	0-1
Stand aan kop:
1. Krishnasing   120
2. Losekoot    104
3. Koekkoek    103
4. Spijkerman    86
5. Wiegers     83
6. Duister     76
7. Van Schaik    76
8. Lensink     67
9. Van Klingeren  66
10. Brantjes    57

Vrijdag wordt de vierde ronde van de interne competitie van de Baarnse Schaakvereniging gespeeld in het Rode Kruisgebouw, Burg. Penstraat 6 in Baarn. Aanvang: 19.45 uur. De jeugd begint om 18.30 uur. Meer informatie op www.baarnseschaakvereniging.nl

2 comments

 1. Mooi verslag Ton en netjes verwoord hoe de partijen verliepen. Leuk om te zien dat het aantal voruwen bij de club blijft verdubbelen 😛 Zeg..je had niet onverwachte plannen om dit jaar toch voor het clubkampioenschap te gaan, want plaats 3 en erg dicht bij 2); ik begin me wel zorgen te maken hoor!

  1. Het zou weleens leuk zijn als iemand anders mee gaat doen voor het clubkampioenschap, dacht ik, dan blijven jullie scherp 🙂

Comments are closed.