2009

Schaakvereniging verliest erelid Majoor

Bijna 50 jaar was hij lid van de Baarnse Schaakvereniging en in 2000 werd hij voor zijn vele verdienste benoemd tot erelid: Ton Majoor. Woensdag 6 januari overleed hij in zijn woonplaats Soest. Het bericht bereikte de schakers vrijdag aan het begin van de clubavond. Tijdens een moment van stilte dachten zij terug aan het markante lid, dat de laatste jaren helaas niet meer in staat was de clubavond bij te wonen.

Er werd ook nog geschaakt. Pascal Losekoot kwam weer wat dichter bij de koppositie. Zelf wist hij Marco Meijer makkelijk te verslaan, doordat Meijer in de opening al snel een verkeerde zet deed. Leider Waldemar Moes kwam niet verder dan remise tegen Arthur Vlug. Gezien de stelling op het bord moest Moes het aanbod van Vlug wel accepteren. Ook Simon van Voorthuizen en Jan Overbeek remiseerden. De partij had nog beide kanten op kunnen gaan, maar dan hadden er wel risico’s genomen moeten worden.

Werner Raudenbusch schaakte zich de toptien in door Rien van Brummelen te verslaan. Twee pionnetjes voorsprong en meer initiatief waren daarvoor voldoende. Johan Vermulst had als goed voornemen voor het nieuwe jaar meer parijen te gaan winnen, maar Henri Spijkerman stak daar een stokje voor. Peter Vegter speelde een lange partij tegen Henk Meeuwissen. Nadat Meeuwissen een stuk had weten te winnen kon hij zijn aanval doorzetten en de partij winnen. De langste partij werd echter gespeeld door Paul Evers en Conrad Keijzer. Keijzer deed er alles aan om Evers van het lijf te houden, maar moest uiteindelijk toch het hoofd buigen.

Uitslagen van de [[RONDE]]e ronde
Uitslagen

Vlug - Moes       	remise
Losekoot - Meijer    	1-0
Van Voorthuizen - Overbeek 	remise
Raudenbusch - Van Brummelen	1-0
Vermulst - Spijkerman  	0-1
Evers - Keijzer     	1-0
Vegter - Meeuwissen   	0-1

Tussenstand na de [[RONDE]]e ronde
Stand

1. Moes     	612
2. Losekoot   	597
3. Vlug     	533
4. Overbeek   	501
5. Lensink    	460
6. Meijer    	443
7. Van Voorthuizen 	428
8. Brantjes   	427
9. Michels   	405
10. Raudenbusch 	398

Vrijdag speelt het achttal een uitwedstrijd in Amersfoort. In De Leuning wordt de vijftiende ronde van de interne competitie gespeeld. De partijen beginnen vanaf 19.45 uur. De jeugd is al vanaf 18.30 uur aanwezig voor de lessen en de onderlinge competitie. Meer informatie over het schaken in Baarn is te vinden op de website www.baarnseschaakvereniging.nl. Ook kunt u contact opnemen met secretaris Ton Koekkoek, tel.5420605 of jeugdleider Pascal Losekoot, tel. 6012745.—Marco Meijer