Intern, Volwassenen

Schaakvereniging trots als een koning

Menno Muller (r) tegen Erik van Lier

Ondanks vakantietijd werden er vrijdag 3 mei toch nog 9 partijen gespeeld voor de interne competitie van de Baarnse Schaakvereniging. Echte verrassingen bleven uit, maar sommigen waren wel erg blij en trots op hun prestatie. De vereniging zelf kan ook trots zijn op de aanstormende jeugd.

De strijd om het clubkampioenschap van Baarn gaat nog steeds tussen Ashley Krishnasing en Pascal Losekoot. In de 28e ronde van de interne competitie won Krishnasing vrij overtuigend van Thur Breukers, terwijl Losekoot na een zware partij tegen Yme Brantjes niet verder kwam dan remise. Het onderlinge verschil tussen Krishnasing en Losekoot blijft klein. Daan Lensink deed goede zaken met zijn overwinning op Henri Spijkerman. Hij klom ten koste van Brantjes naar de 3e plaats in het klassement, maar wel op grote afstand van de koplopers.

Trots en blij

Ed Duister was na afloop van zijn partij tegen Werner Raudenbusch best trots op de combinatie met zijn paard die in het eindspel tot pionpromotie en de overwinning leidde. En terecht. Door dat resultaat heeft Duister zelfs weer zicht op de top vijf.

Rob Boss was blij dat hij eindelijk weer een partij won. Door drie achtereenvolgende nederlagen was hij ver buiten de toptien van het klassement beland. Hij strafte een achterstand in ontwikkeling bij Rienk Andriessen keurig af.

Ook Thijs Michels was blij. In ronde 7 had hij nog verloren van Rien van Brummelen, maar vrijdagavond nam hij revanche. In een sterke partij hield hij Van Brummelen steeds onder druk en die kwam daar niet meer onderuit.

Henk Meeuwissen was ook niet ontevreden over zijn resultaat tegen Conrad Keijzer. Hoewel lange tijd met een stuk minder spelend, hield Meeuwissen stevige druk op de Koningsstelling van Keijzer. Deze moest alle zeilen bijzetten en dat kostte hem veel tijd. Mede daardoor speelde hij in het eindspel niet de meest nauwkeurige zetten. Na afruil van stukken was de verdediging van Keijzer verzwakt en toen hij even later een paard verspeelde, kon hij opgeven.

Talentvolle jeugd

Het is al eerder in deze krant geschreven dat de Baarnse Schaakvereniging ook dit seizoen weer enkele talentvolle schakers van de jeugdafdeling laat doorstromen naar de seniorencompetitie. Vrijdagavond bleek, dat dit extra inspiratie geeft aan zowel jeugd als senioren. De 15-jarige Sam van Elsloo bezorgde nieuw lid Adem Özdemir een leerzame avond. De jeugdspeler kwam beter uit de opening, maar beide spelers bereidden fraaie combinaties voor. Helaas voor Özdemir was Van Elsloo daar sneller in en kon die combinatie zelfs omzetten in een mooie overwinning. Voor Özdemir was deze partij niettemin voldoende inspiratie om deze avond nog lang door te gaan met analyseren en napraten.

Menno Muller (14) had het tegen senior Erik van Lier van begin af aan veel moeilijker. Van Lier zette al gauw met veel stukken druk op de Koningsstelling van Muller. Deze jeugdspeler blijkt echter een begenadigd verdediger, want Van Lier kwam er maar niet door. Het was al tegen half twaalf dat Muller noodgedwongen de handdoek in de ring moest gooien. Deze jeugdleden zorgen zeker voor een goede aanvulling in het seniorengeweld! De Baarnse Schaakvereniging mag dan ook best zo trots zijn als een koning.

Uitslagen ronde 28:

Krishnasing – Breukers            1-0

Brantjes – Losekoot               remise

Spijkerman – Lensink              0-1

Raudenbusch – Duister             0-1

Andriessen – Boss                 0-1

Michels – Van Brummelen       1-0

Keijzer – Meeuwissen              0-1

Muller – Van Lier                 0-1

Van Elsloo – Özdemir              1-0

Stand aan kop:

1. Krishnasing            1107

2. Losekoot               1077

3. Lensink                849

4. Brantjes               836

5. Wiegers                709

6. Spijkerman             708

7. Duister                682

8. Timmerman             637

9. Meijer                 624

10.De Vries               568

Vrijdag 10 mei speelt het tweede achttal zijn laatste wedstrijd in de 3e klasse van de regionale schaakbond en treft BSG 6 uit Bussum; promotie naar de 2e klasse lijkt voor het oprapen! Deze thuiswedstrijd begint om 19.30 uur en vanaf 19.45 uur beginnen de andere Baarnse schakers aan ronde 29 van de interne seniorencompetitie; de jeugd begint een uur eerder. Speellocatie: De Leuning, Oranjestraat 8 in Baarn. Meer informatie over schaken in Baarn vindt u op www.baarnseschaakvereniging.nl

1 comment

Comments are closed.