2009

Schaakstrijd Moes-Losekoot nadert ontknoping

Met nog drie ronden te spelen is het nog steeds ongemeen spannend aan kop van de ranglijst van de interne schaakvereniging. De strijd gaat tussen Waldemar Moes en Pascal Losekoot, het verschil in punten tussen beiden is te verwaarlozen. Arthur Vlug haakte na verlies tegen Moes definitief af.Er stond deze ronde een aantal belangrijke partijen op het programma. Belangrijkste was het duel tussen Moes en Vlug, de nummers 1 en 3 van de ranglijst. Vlug gaf in een stelling met een stuk meer een toren weg, waardoor hij de winst aan de koploper moest laten. Achtervolger Losekoot had het niet makkelijk tegen Ashley Krishnasing. In onduidelijke stelling besloot hij een remiseaanbod af te slaan, omdat hij niet verder achterop wilde raken in de titelstrijd. Het bleek een goede keuze want Losekoot trok de partij in de eindfase naar zich toe.

Toptien
Buiten deze topduels waren er meer partijen die van groot belang waren voor de stand in de toptien. Daan Lensink offerde al snel een stuk tegen Yme Brantjes. Diens koning werd vervolgens het halve bord over gejaagd. Hoewel Brantjes zich taai verdedigde, bleek de aanval van Lensink te sterk. Brantjes zakt door deze uitslag een plekje in het klassement, omdat Marco Meijer wel weer wist te winnen. Tegenstander Rob Boss had weliswaar een prettiger stelling, maar het was onmogelijk alles uit te rekenen. In tijdnood verloor Boss een pion en door een aantal minder handige zetten ook de partij. Kasper Wiegers kende de opening veel beter dan Rien van Brummelen. Deze werd totaal verrast door de aanpak van de jongeling, zodat in korte tijd de partij beslist was.

Concentratie
Peter Vegter hield het langer uit tegen Henri Spijkerman, maar kon materiaalverlies niet voorkomen en dat was de voorbode van het verlies van de partij. Geertièn de Vries kwam door omstandigheden laat achter het bord. Dat kwam zijn concentratie niet ten goede, want in het middenspel gaf hij plotseling zijn dame weg. Toen was het voor Conrad Keijzer niet moeilijk meer de winst naar zich toe te trekken. De enige remise van de avond kwam op naam van Ger Oldekamp en Ton Koekkoek. Oldekamp had in een toreneindspel een pion meer, maar het zou nog een hele opgave zijn de stelling te winnen. Daar begon hij dus maar niet aan.

Uitslagen van de [[RONDE]]e ronde
Uitslagen

Moes - Vlug   	1-0
Losekoot - Krishnasing 	1-0
Lensink - Brantjes 	1-0
Boss - Meijer  	0-1
Wiegers - Van Brummelen	1-0
Spijkerman - Vegter 	1-0
Keijzer - De Vries 	1-0
Oldekamp - Koekkoek 	remise

Tussenstand na de [[RONDE]]e ronde
Stand

1. Moes     	1316
2. Losekoot   	1301
3. Vlug     	1171
4. Meijer    	1118
5. Brantjes   	1080
6. Overbeek   	1035
7. Lensink   	1017
8. Krishnasing  	960
9. Wiegers    	959
10. Van Voorthuizen 	933

Vrijdag wordt ronde 34 van de interne competitie gespeeld. De partijen beginnen vanaf 19.45 uur in Het Poorthuis, Oranjestraat 8. De jeugd is al vanaf 18.30 uur aanwezig voor de lessen en de onderlinge competitie. Meer informatie over het schaken in Baarn is te vinden op de website www.baarnseschaakvereniging.nl. U kunt ook contact opnemen met secretaris Ton Koekkoek, tel. 5420605, of jeugdleider Pascal Losekoot, tel. 6012745.—Marco Meijer