Intern, Volwassenen

Schaakrevanche

Na zijn simultaan van vorige week mocht clubkampioen Ashley Krishnasing het opnemen tegen Daan Lensink. De laatstgenoemde was op zoek naar revanche, want tijdens de simultaan had Ashley hem van het bord geschoven. De clubkampioen speelde al snel in de opening een stukoffer, dat niet helemaal correct was. Daan kon alle dreigingen stoppen, waarna hij zich richtte op stukken afruilen en het gewonnen eindspel in kon gaan. Zo ver liet Ashley het niet komen, want hij gaf op toen hij zag dat ook zijn dame verloren zou gaan.

De koploper na de eerste ronde was Duister. Hij mocht het met zwart opnemen tegen Losekoot, en koos voor de solide Caro-Kann verdediging. In een stelling die al prettig was voor de witspeler gaf Duister pardoes een stuk weg, direct gevolgd door opgave.

Wie geen cadeautjes kreeg, was Rob Boss. Dit terwijl het zijn verjaardag was. Zijn tegenstander Breukers feliciteerde hem wel netjes voor de partij, maar na afloop was het Boss die zijn tegenstander de hand kon schudden.

2013-09-20 20.35.51Een ander bijzonder duel was dat tussen Meijer en Kruiswijk: de voormalige en de huidige voorzitter. Zoals op basis van de ratingverschillen te verwachten was, trok Meijer aan het langste eind.

Simon van Voorthuizen moet weer even in het schaakritme komen. Voor zijn tweede ronde in de interne competitie speelde hij tegen Thijs Michels. Na afloop van de partij merkte Simon op dat Thijs al vroeg in de opening een stuk had kunnen winnen, maar laatstgenoemde durfde dat niet aan. De partij werd voor het eindspel al besloten in remise op aanbieden van Thijs.

Kijken we even naar het klassement, dan treffen we bovenaan Lensink aan, op de voet gevolgd door Losekoot. Op de derde plaats, enigszins verrassend, Keijzer, die Heeringa versloeg. De enige andere speler die beide partijen gewonnen heeft, is Freek Beekhuis. Hij won van Oldekamp en staat op de zevende plaats.

Stand na de tweede ronde
1 Lensink 110
2 Losekoot 106
3 Keijzer 82
4 Timmerman 64
5 Breukers 61
6 Duister 58
7 Beekhuis 54
8 Krishnasing 50
9 Meijer 48
10 Van Brummelen 46

De Baarnse Schaakvereniging schaakt elke vrijdagavond in het Rode Kruisgebouw, Burg. Penstraat 6, Baarn. Zo’n veertig jeugdschakers beginnen om 18:30 uur, de volwassenen om 19:45 uur. Voor meer informatie, zie www.baarnseschaakvereniging.nl.

(Dit verslag is een coproductie van Daan Lensink en Pascal Losekoot)