Intern, Volwassenen

Schaakduel koplopers onbeslist

Vrijdag werden veel partijen gespeeld in de 7e ronde van de interne competitie van de Baarnse Schaakvereniging. Liefst 13 partijen stonden op het programma. De topper tussen Krishnasing en Losekoot eindigde onbeslist. Keijzer, Koekkoek en Vermulst behaalden hun eerste zege van het seizoen.

Het duel tussen de koplopers van de interne competitie van de Baarnse Schaakvereniging eindigde in remise. Bekerkampioen Ashley Krishnasing durfde een scherpe variant tegen clubkampioen Pascal Losekoot niet echt aan en nam genoegen met een puntendeling. Daardoor blijft Krishnasing wel aan kop. Daan Lensink – nummer 3 inhet klassement – versloeg Ed Duister – 4e op de ranglijst – in een lang duel na een secuur uitgespeeld pionneneindspel. Geertièn de Vries speelde zeer offensief tegen Henri Spijkerman en laatstgenoemde moest bijna alle zeilen bijzetten. Dat lukte aanvankelijk, maar De Vries bleef aanvallen en dacht met een listig tussenschaakje een stuk terug te winnen. Spijkerman kon dat stuk echter nog veiligstellen, waarna hij een gewonnen partij speelde. Rob Boss en Marco Meijer speelden tot het gaatje en de partij werd dan ook pas in de tijdnoodfase beslist. Hierin was Meijer de koelbloedigste: met nog 27 seconden op zijn klok, joeg hij Boss door zijn klok. Nieuwkomer Eble Mink trof in Yme Brantjes een erg sterke tegenstander en het was dan ook geen schande dat hij niet lang stand hield.

Mees Heeringa offerde tegen Jan Timmerman een pion in ruil voor een sterke centrumpion. Toen het Timmerman lukte om die centrumpion ook te winnen, kreeg hij voldoende ruimte om de partij winnend af te sluiten.

Ondanks dat Martijn Kruiswijk van Henk Meeuwissen verloren had, was hij niet erg teleurgesteld. Hij had een fijne partij gespeeld, maar had het net niet kunnen bolwerken. Thijs Michels had ten opzichte van vorige week niet bijgeleerd. Wederom gaf hij een paard weg en Rien van Brummelen wist daar wel raad mee.

Erik van Lier zette vanaf het begin grote druk op de koningsvleugel van Ton Koekkoek. Laatstgenoemde verdedigde zich zeer secuur en bouwde intussen enige dreigingen in. Van Lier probeerde het herhaaldelijk, maar het lukte hem niet om echt door te drukken. Koekkoek profiteerde van de iets verzwakte verdediging van Van Lier en won eerst een kwaliteit en later een stuk, waarna Van Lier opgaf.

Geen remises!

Bert van Klingeren en jeugdlid Freek Beekhuis speelden lang een evenwichtige partij en Van Klingeren stelde dan ook remise voor. Beekhuis zag echter nog mogelijkheden en wees het aanbod af. Hij kwam van een koude kermis thuis, want in het eindspel bleek Van Klingeren toch de sterkste. In de partij tussen Peter Vegter en Johan Vermulst speelde zich een vergelijkbare situatie af. Hier bood Vegter remise aan toen ze in een eindspel met beiden nog één stuk en een aantal pionnen waren beland. Vermulst dacht daar anders over en toonde zich de beste in het eindspel. Wel in remise eindigde het duel tussen Werner Raudenbusch en Ger Oldekamp. Nieuwkomer Izaäk Schipper wacht nog op zijn eerste punten. Ook tegen Conrad Keijzer was hij niet opgewassen.

Alle uitslagen ronde 7:

Krishnasing – Losekoot            remise
Lensink – Duister                        1-0
De Vries – Spijkerman              0-1
Boss – Meijer                                0-1
Brantjes – Mink                           1-0
Timmerman – Heeringa           1-0
Raudenbusch – Oldekamp      remise
Kruiswijk – Meeuwissen          0-1
Van Brummelen – Michels     1-0
Van Lier – Koekkoek                 0-1
Van Klingeren – Beekhuis       1-0
Keijzer – Schipper                      1-0
Vegter – Vermulst                     0-1

3 comments

  1. Dag Ton, er stonden wat codes in (nbsp;) die zorgden voor extra enters tussen elke alinea. Heb ik weggehaald. Ik weet niet of je dat er expres inzet, zo ja: dat is niet nodig.

  2. Ton, knap stuk werk! Was te laat met mijn input, excuses….

Comments are closed.