Intern, Uitgelicht, Uncategorized, Volwassenen

Rustig avondje

Rustig avondje

Vrijdagavond 1 oktober was het rustig bij de Baarnse Schaakvereniging, slechts 3 borden werden bezet.

Maar dat wil niet zeggen dat er geen leuke dingen op diezelfde borden gebeurden.

Nieuw lid Fabio de Moor speelde met de zwarte stukken tegen Walter Schram. Hij heeft zich de afgelopen tijd verdiept in de opening en speelde de Petroff. Normaal gesproken een solide opening waar wit moeite heeft om doorheen te breken. Maar Fabio liet zijn paard op de e-lijn staan, en overzag daarbij dat er een vervelende penning ontstond. Dat kostte hem in eerste instantie datzelfde paard, maar het ging al vrij snel van kwaad tot erger. Fabio speelde moedig door, maar op zet 25 was het mat.

De partij tussen Oscar Burger en André van der Braak bleef feitelijk de hele partij in evenwicht en eindigde in remise. Maar dat wil niet zeggen dat er niets gebeurde. Meerdere kansen op (groot) voordeel werden gemist, maar aan het einde van de partij was het toch echt remise.

De langste partij van de avond was ook de meest spannende. Marijn van de Graaf speelde met zwart tegen Jelle Bijleveld, en besloot lang te rokeren. Omdat Jelle kort had gerokeerd werd duidelijk dat het een boeiende avond zou worden. Jelle voerde de druk langzaam op, maar dacht op een zeker moment een leuke combinatie te zien. Het probleem was dat de combinatie niet goed was. De stelling die daarop zou volgen zat nog genoeg in, maar de computer geeft zelfs licht voordeel voor zwart. Zou volgen, want Marijn schrok zo van de combinatie dat hij de juiste verdediging miste. Jelle speelde het eindspel dat daarop volgde prima uit, en nam daarmee ook de koppositie in de competitie over.

Burger, O – Braak, van der 1/2 – 1/2

Schram – De Moor 1 – 0

Bijleveld – Van de Graaf 1 – 0

Stand aan kop

  1. Bijleveld 146
  2. Boss 142
  3. Losekoot 115
  4. Duister 100
  5. Lambrechts, M. 89