Beker (intern), Intern, Uitgelicht, Volwassenen

Rustig

Rustig

Het eerste viertal speelde vrijdagavond thuis extern tegen het eerste viertal van VOG. Dan blijven er nog vier partijen over voor de interne competitie. Waarvan eentje voor de beker.

Krishnasing – Timmerman   1-0
In de Labourdonnais-Lowenthal variant van het Siciliaans past Krishnasing een trucje toe die hij in het verre verleden een keer van de grote schaker Ewoud de Groote heeft geleerd. Tijdens de partij komt Krishnasing erachter dat er in de stelling iets niet helemaal pluis zat, maar wordt alsnog beloond, omdat Timmerman erin trapt. Timmerman verliest een kwaliteit en heeft de gehele partij achter de feiten aan moeten lopen. Krishnasing zet zijn stukken ideaal neer wint nog een kleine kwaliteit. Komt daardoor uiteindelijk een stuk voor en twee pionnen. Als een vrijpion doorbreekt is het afgelopen.

Duister – Vermulst   1-0
Vermulst komt met zwart niet lekker uit de opening. Als Duister, echter, een onjuist pionoffer op het bord brengt profiteert Vermulst niet. Dat geeft Duister de kans om weer terug in de partij te komen. Een winnende aanval op de zwarte koning levert Duister een kwaliteit op, die beslissend is voor de uitslag.

Keijzer – Lambrechts M   0-1
In de Franse doorschuifvariant krijgt Lambrechts met zwart druk op een loper van Keijzer op e3, die niet verplaatst kan worden. Als dan ook nog de h-lijn wordt geopend, loert een zwarte toren gevaarlijk op de witte koning. Dat blijkt funest voor de witte koningsstelling.


Van der Braak – Van Lier   0-1 (beker)
Voor het bekertoernooi. Van der Braak wil met wit een koningsgambiet maar zit naar de Siciliaanse Kan van Van Lier te kijken. In de opening gaat het gelijk op. In het eindspel krijgt Van Lier het initiatief. Ondanks  paardverlies in tijdnood wordt met het initiatief de witte koning opgejaagd naar mat. Wederom een knappe prestatie van Van Lier, die verder bekert en in de top tien verschijnt.

Uitslagen ronde 16

Krishnasing  - Timmerman  1−0
Duister    - Vermulst   1−0
Keijzer    - Lambrechts  0−1
Van der Braak - Van Lier   0−1

Stand na ronde 16

1. Krishnasing 675
2. Duister   538
3. Lambrechts  534
4. Timmerman  506
5. Kok     437
6. Kruiswijk  414
7. Burger    409
8. Pelter    405
9. Spijkerman  384
10. Van Lier   361

Foto boven Ton Koekkoek, foto's onder Henri Spijkerman

1 comment

 1. Helder en knap verslag, Ed!
  En een knappe prestatie van Erik ook.

Comments are closed.