2010

Remisegolf interne competitie

De 25e ronde van de interne competitie kenmerkte zich door veel remises. Koploper Losekoot deed daar niet aan mee, evenals Pandelaar die zich plaatste voor de halve finale van de interne bekercompetitie. Het remiseresultaat van Vegter mag zeker niet onvermeld blijven.Afgelopen vrijdag eindigden zes van de tien schaakpartijen in remise. Het zal vast niet de eerste keer zijn geweest in de geschiedenis van de Baarnse Schaakvereniging dat meer dan de helft van de partijen in remise eindigde. Maar vaak zal dat niet zijn voorgekomen. Het lijkt er op dat de meeste schakers hun kruit droog hielden voor de komende belangrijke externe competitiewedstrijden later deze week. Donderdag speelt het viertal zijn laatste competitiewedstrijd en vrijdag geldt hetzelfde voor het achttal van de vereniging. Beide teams maken kans op behoud in hun klassen van de regionale schaakbond, maar scherpte en waakzaamheid moeten dan aanwezig zijn.

Scherpte
Die scherpte was afgelopen vrijdag niet aanwezig bij Ger Oldekamp, die tegen Werner Raudenbusch al snel in de fout ging. Ook bij Ton Koekkoek was die scherpte niet van begin af aan aanwezig in zijn partij voor een plaats in de halve finale van de interne bekercompetitie. Tegen Vincent Pandelaar liep hij al snel een openingsachterstand op. Pandelaar speelde dit voordeel goed uit en plaatste zich overtuigend voor halve bekerfinale.
Koploper Pascal Losekoot bouwde zijn voorsprong op zijn naaste concurrent verder uit. Zelf won hij van Kasper Wiegers en naaste concurrent Daan Lensink verloor van Ashley Krishnasing. Lensink voelt nu zelfs de hete adem van Krishnasing in zijn nek. Laatstgenoemde is goed in vorm, de laatste nederlaag van Krishnasing dateert van 5 november tegen…Lensink.

Waakzaamheid
In de overige partijen heerste grote waakzaamheid. Ze eindigden allemaal in remise. Soms zaten daar wel momenten van scherpte in, maar op het moment suprême ontbrak die dan weer. Zoals in de partij tussen Henri Spijkerman en Ed Duister, waarbij Spijkerman de druk goed opbouwde, maar de winnende offers niet zag. In de andere partijen was de stelling te gesloten om nog winst te vinden, dreigde zetherhaling of was de eindstelling volledig in evenwicht. Knap was echter wel de remise die Peter Vegter bereikte tegen Henk Meeuwissen. Vegter had dit ook wel nodig, want hij was al lange tijd zonder goed resultaat. De remises van Rienk Andriessen tegen Rob Boss en van Erik van Lier tegen Rien van Brummelen kunnen ook als een goed resultaat de boeken van eerstgenoemden in.

Uitslagen van de 25e ronde
Uitslagen

Losekoot – Wiegers		1-0
Lensink – Krishnasing		0-1
Spijkerman – Duister		remise
Michels – Evers		        remise
Boss – Andriessen		remise
Raudenbusch – Oldekamp	        1-0
Van Lier – Van Brummelen	remise
Meeuwissen – Vegter		remise
Vermulst – Keijzer		remise
Beker, kwartfinale:
Pandelaar – Koekkoek		1-0

Tussenstand na de 25e ronde
Stand

1. Losekoot		922
2. Lensink		818
3. Krishnasing		756
4. Overbeek		744
5. Brantjes		740
6. Meijer		675
7. Duister		653
8. Vlug			615
9. Wiegers		542
10.Spijkerman		540

Donderdag 14 april speelt het viertal een uitwedstrijd tegen Gorinchem en vrijdag de 15e speelt het achttal thuis tegen Amersfoort 4. Ook op vrijdag wordt de 26e ronde van de interne seniorencompetitie gespeeld.—Ton Koekkoek