2006

Recordopkomst

De grote zaal van Het Brandpunt zat vrijdagavond goed vol met liefst 41 schakers. Een recordopkomst voor de interne competitie en een externe competitiewedstrijd zorgden voor deze drukte. Koploper Peter van de Veer liet zich niet afleiden door deze drukte.Liefst 25 schakers meldden zich afgelopen vrijdag voor deelname aan de interne competitie van de Baarnse Schaakvereniging. Tegelijkertijd speelde het eerste achttal een competitiewedstrijd tegen Zeist 2 (6,5-1,5 winst voor Baarn!), waar dus ook nog eens 16 schakers voor aantraden. Daarmee werd in deze 7e ronde van de 2e cyclus een record gevestigd. Het oneven aantal verraadt al dat er een nog hogere opkomst had moeten zijn. De tegenstander van Wilette van Helden kwam echter niet opdagen, Van Helden mét de punten maar ook met een domper achterlatend.

Koplopers blijven winnen
Peter van de Veer en Thijs Michels speelden een zeer boeiende partij. Michels kwam door een mislukte combinatie van Van de Veer al snel een stuk voor, maar Van de Veer liet zich niet afleiden door de drukte in de speelzaal. Die achterstand wist hij weer ongedaan te maken en uiterst geconcentreerd speelden beiden een ingewikkeld eindspel. Met alle torens, beide dames en enkele pionnen op de koningsvleugel van Michels samengeklonterd, was een heel klein foutje van Michels voldoende voor de winst van Van de Veer. Van de Veer blijft hierdoor knap aan de leiding. Daan Lensink blijft ook maar winnen. Nu bond hij Rien van Brummelen aan zijn zegekar. Bert van Klingeren profiteerde dankbaar van een onbedoeld torenoffer van Johan Vermulst in het eindspel en blijft daardoor stijgen in het klassement. Ashley Krishnasing en Rienk Andriessen kwamen ook de toptien binnen door winst op respectievelijk Reinier Schaap en George van Tent. Opvallend was verder nog de partij tussen Hans van Briemen en Rob Boss. Van Briemen wist een achterstand knap om te buigen naar winst.

Nieuwkomers
Peter Vegter lukte het bijna zijn teleurstelling van vorige week weg te spelen. Hij creëerde tegen nieuwkomer Kasper Wiegers knap een winnend eindspel, maar vergaloppeerde zich uiteindelijk in de kracht van het paard van Kasper. Na een fraai gedwongen torenoffer kon Wiegers met een paardensprong de dame en de partij van Vegter winnen. Behalve deze bijna 13-jarige Wiegers liet ook de 11-jarige Gino de Mon zijn kunsten voor het eerst zien in de interne seniorencompetitie. Zijn tegenstander – nestor Wim van Teutem – zal hier met gemengde gevoelens aan terugdenken, want hij moest in dit jeugdtalent duidelijk zijn meerdere erkennen.

Het eerste optreden van Gino de Mon bij de senioren bracht nóg een nieuwkomer. Vader Jeroen de Mon meldde zich als nieuw lid bij de Baarnse Schaakvereniging. Hij mocht het in zijn eerste partij opnemen tegen Ton Koekkoek. Ook De Mon senior blijkt al een aardig partijtje te kunnen schaken, maar uiteindelijk werd de druk van Koekkoek op de koningsvleugel van De Mon zodanig opgevoerd dat die tot mat leidde.

Deze ronde viel geen enkele remise te noteren. En dat is ook vrij uniek.

Uitslagen van de 7e ronde
Uitslagen

T. Michels – Van de Veer	0-1
Van Brummelen – Lensink	    0-1
Van Klingeren – Vermulst	1-0
Schaap – Krishnasing		0-1
Andriessen – Van Tent		1-0
Van Schaik – Pandelaar		0-1
Meeuwissen – D. Michels	    1-0
Van Briemen – Boss		1-0
Vervoort – Oldekamp		1-0
Vegter – Wiegers		0-1
Koekkoek – J. de Mon		1-0
G. de Mon – Van Teutem	    1-0

Tussenstand na de 7e ronde
Stand

1. Van de Veer		64
2. Losekoot		63
3. Lensink		61
4. Van Kampen		60
5. Overbeek		58
6. Vlug			54
7. Van Klingeren	50
8. Krishnasing		50
9. Van Leeuwen	    50
10.Andriessen		50

—Ton Koekkoek