2007

Peter van de Veer plaatst zich voor bekerfinale

De Baarnse Schaakvereniging speelde vrijdag op proef in De Leuning. De meeste schakers trokken zich van de andere locatie niets aan en zorgden voor een interessante speelronde. Peter van de Veer plaatste zich ten koste van Kasper Wiegers voor de bekerfinale. Jarno Witkamp hield Pascal Losekoot op remise en nam bovendien de leiding in de cyclus weer over van Marco Meijer. Die moest de winst laten aan Michiel van Schaik, die nu knap tweede staat. En hoe beviel de locatie? De reacties varieerden van "even wennen " tot "geweldig ".Nog maar een week geleden had Peter van de Veer zich geplaatst voor de halve finale van de bekercompetitie. Met de loting voor deze halve finale was hij wel tevreden, net als tegenstander Kasper Wiegers overigens. Beiden zagen wel in dat ze in de andere kandidaten, Jarno Witkamp en Waldemar Moes, een sterkere tegenstander hadden kunnen treffen. De jarige Wiegers trakteerde niet alleen alle aanwezigen op wat lekkers, ook voor Van de Veer had hij een aardigheidje in petto. Reeds op de tiende zet deed de net 14 jaar geworden Wiegers zijn dame in de aanbieding. Van de Veer accepteerde het cadeautje maar al te graag, waarna het koud kunstje was de partij in zijn voordeel te beslissen. Een redelijk verrassende eerste naam in de bekerfinale dus.

Jarno Witkamp en Pascal Losekoot besloten niet tot het uiterste te gaan. Een vroeg remiseaanbod werd door Losekoot geaccepteerd. In de partij tussen Bert van Klingeren en Simon van Voorthuizen ging het er wat spectaculairder aan toe, maar berustten beiden uiteindelijk in zetherhaling. Ook de partij tussen Werner Raudenbusch en Jan Overbeek eindigde in remise. Marco Meijer vocht voor de winst. In een poging zijn positionele voordeel uit te buiten overzag hij echter een sterke zet van Michiel van Schaik. Deze bleef in tijdnood rustig en haalde zo de winst binnen.

Toptien
Gino de Mon had het niet zo deze ronde. De aanval van Rob Boss ging als een mes door de boter. Yme Brantjes maakte daarentegen zijn hoge klassering wel waar en versloeg in een aanvallende partij Ger Oldekamp. Henk Meeuwissen kon de stap naar de toptien net niet maken; Rienk Andriessen hield zijn opmars tegen. Daardoor handhaafde Rien van Brummelen zich, ondanks zijn nederlaag tegen Conrad Keijzer. Jeroen de Mon zakt iets terug na het verlies tegen Hans van Briemen.

Ton Koekkoek kon als laatste partij in zijn notatieboekje een winstpartij noteren. Tegenstander was grappig genoeg Reinier Schaap, net als de eerste partij in het boekje. Koekkoek is vooruitgegaan, want die eerste partij had hij nog verloren. Johan Vermulst krabbelt weer wat omhoog na een slechte start in deze cyclus. Dat ging ten koste van Peter Vegter. Boy Bogaert behaalde tegen George van Tent een tweede achtereenvolgende overwinning.

Uitslagen van de [[RONDE]]e ronde
Uitslagen

Witkamp 	-	Losekoot	remise
Meijer 	-	Van Schaik	0-1
Van Klingeren	-	Van Voorthuizen	remise
Raudenbusch	-	Overbeek	remise
Boss  	-	G. de Mon	1-0
Oldekamp	-	Brantjes	0-1
Meeuwissen	-	Andriessen	0-1
Van Brummelen	-	Keijzer 	0-1
J. de Mon	-	Van Briemen	0-1
Schaap 	-	Koekkoek	0-1
Vermulst	-	Vegter 	1-0
Bogaerts	-	Van Tent	1-0

Halve finale beker

Van de Veer	-	Wiegers 	1-0

Tussenstand na de [[RONDE]]e ronde
Stand

1. Witkamp   	476
2. Van Schaik  	461
3. Meijer    	453
4. van de Veer  	446
5. Moes     	411
6. Brantjes   	411
7. Wiegers   	367
8. Vervoort   	350
9. G. de Mon  	331
10. Van Brummelen	319

Vrijdag wordt de tiende ronde van de interne competitie gespeeld. Locatie is dan weer als vanouds Het Brandpunt, Oude Utrechtseweg 4a in Baarn. De senioren beginnen om 19.45 uur, de jeugd begint al een uur eerder. Meer informatie over het schaken in Baarn is te vinden op de website www.baarnseschaakvereniging.nl. Ook kunt u contact opnemen met secretaris Jan Overbeek, tel. 5421504, of jeugdleider Pascal Losekoot, tel. 6012745.—Marco Meijer