Pelter snelschaakkampioen!

Yehuda Pelter heeft de eerste editie van het Baarns snelschaakkampioenschap op zijn naam geschreven. Hij stond alleen een remise toe aan Ashley Krishnasing.

Voor het eerst in de geschiedenis (?) organiseerde de Baarnse Schaakvereniging een snelschaakkampioenschap voor de eigen leden. Vrij bijzonder was dat ook een aantal jeugdleden meedeed. In totaal waren er 19 deelnemers.
Na veel soms bloedstollende en verrassende partijen bleek Yehuda Pelter de eerste titel in de wacht te hebben gesleept. Van de 9 ronden won hij er 8 en hij moest alleen tegen Ashley Krishnasing een remise toestaan. Jan Timmerman werd tweede, met slechts één nederlaag en Ashley werd derde.

De enige remise van Yehuda trok veel bekijks

Ook voor deze partij was veel – vooral – jeugdige aandacht

Yehuda ontvangt de eerste Baarnse Snelschaakbeker uit handen van voorzitter Martijn Kruiswijk

One Response to Pelter snelschaakkampioen!

1. Pascal Losekoot schreef:

Netjes Yehuda! In het verleden werd er tijdens het zomerschaak een snelschaakkampioenschap gehouden. Dat is in de eregalerij (https://www.baarnseschaakvereniging.nl/diversen/eregalerij/) ook terug te zien.