2006

Overbeek opnieuw leider tweede schaakcyclus

Vorige week moest Jan Overbeek verstek laten gaan, waardoor hij zijn leidende positie in de tweede cyclus van de interne schaakcompetitie verloor aan Rien van Brummelen. In de vijfde ronde draaide Overbeek de rollen weer om. Zelf won hij van Johan Vermulst, terwijl Van Brummelen verloor als speler van Baarn 2.

Het tweede team behaalde de eerste overwinning van het seizoen tegen Zeist 2. Dit kwam mede door de sterke invallers Arthur Vlug en Simon van Voorthuizen op de hoogste borden. Zij wisten te winnen, net als Peter van de Veer en Daan Lensink. Dit kwartet spelers vinden we dan ook terug in de top 10 van het voorlopige klassement. Ook Robin van Kampen, winnend voor een Baarns jeugdteam, is toegetreden tot dit gezelschap.

Ook Johan Vermulst is nog steeds terug te vinden in de top 10. Hij kent een sterk seizoen en was bij het ingaan van de vijfde ronde zelfs terug te vinden op de tweede plek van de ranglijst. Hij deed er alles aan om zijn goede klassering te behouden, maar Jan Overbeek wist de aanvallen rustig af te slaan om vervolgens zelf toe te slaan. Pascal Losekoot klimt steeds hoger op de lijst. Dit maal wist hij de dame van Marco Meijer in te sluiten en dat leverde ondanks wat tegenstribbelen uiteraard de winst op.

Thijs Michels laat zich ook in de tweede cyclus zien. Tegen Peter Vegter toonde hij zijn tactische kwaliteiten en dat leverde het volle punt op. Zoon Daan Michels won het nodige materiaal en vervolgens de partij, en wel tegen Wim van Teutem. Waldemar Moes en Werner Raudenbusch speelden de enige remise van de avond. Hoewel Raudenbusch na afloop aangaf nog wel betere zetten te hebben kunnen spelen, moet dit resultaat hem toch genoegen hebben gedaan.

Dames
De vrouwelijke deelnemers aan de interne competitie konden deze avond geen punten bij elkaar schaken. Wilette van Helden was de cyclus goed begonnen, maar moest nu haar meerdere erkennen in Reinier Schaap. Voor Lidy Zandbelt ging het mis in haar partij tegen George van Tent. Mevrouw Ensink was al snel klaar tegen Hans van Briemen. Omdat ze beiden het spel te leuk vinden om er maar zo kort van te genieten, besloten ze gezamenlijk nog een partij (buiten mededinging) te spelen.

Ook Henk Meeuwissen en Rienk Andriessen waren al vrij snel klaar. Meeuwissen speelde weer eens op agressieve wijze, en besteedde daarbij niet voldoende aandacht aan de verdediging. Bert van Klingeren en Ger Oldekamp waren heel wat langer bezig. Na achtereenvolgens de sterke Overbeek en Krishnasing tegenover zich gehad te hebben, kon Van Klingeren nu weer eens een overwinning laten bijschrijven.

Uitslagen van de [[RONDE]]e ronde
Uitslagen

Overbeek - Vermulst 	 1-0
Losekoot - Meijer 	 1-0
T. Michels - Vegter 	 1-0
Van Helden - Schaap 	 0-1
Van Teutem - D. Michels 0-1
Meeuwissen - Andriessen 0-1
Moes - Raudenbusch	 remise
Van Klingeren - Oldekamp 1-0
Van Tent - Zandbelt 	 1-0
Ensink - Van Briemen	 0-1

Tussenstand na de [[RONDE]]e ronde
Stand

1. Overbeek	  45
2. Van Brummelen  43
3. Van de Veer	  42
4. Losekoot	  40
5. Lensink	  39
6. T. Michels	  38
7. Van Kampen	  37
8. Van Voorthuizen 36
9. Vlug  	  36
10. Vermulst	  35

Vrijdag wordt de zesde ronde van de interne competitie gespeeld. De partijen beginnen zoals altijd vanaf 19.45 uur in Het Brandpunt, Oude Utrechtseweg 4a te Baarn. De jeugd is al vanaf 18.45 uur aanwezig voor de lessen en de onderlinge competitie. Meer informatie is terug te vinden op www.baarnseschaakvereniging.nl of te verkrijgen bij de secretaris, Jan Overbeek, tel. 5421504, of de jeugdleider, Pascal Losekoot, tel. 6012745.—Marco Meijer