2009

Ook Van Brummelen schaakt goed

Vorige week werden op deze plaats de prestaties geroemd van nieuwkomer Henri Spijkerman. Zijn tweede plaats op de ranglijst is na de vijfde ronde van de interne schaakcompetitie geëvenaard door Rien van Brummelen. In een spannend gevecht versloeg hij Yme Brantjes. Waldemar Moes blijft soeverein aan kop. Dit keer versloeg hij regerend clubkampioen Pascal Losekoot.De partij Losekoot – Moes was natuurlijk de kraker van deze ronde. Als iemand het Moes lastig zou kunnen maken, dan zou het toch Losekoot moeten zijn. De twee hebben al vele duels uitgevochten. De clubkampioen week ditmaal af van het gebaande openingsrepertoire, maar leek zelf het meeste moeite te hebben met het vinden van de juiste voortzetting. In de analyse vonden de twee nog wel verbeteringen, maar in de partij was het Moes die de zaak dicteerde en de winst binnenhaalde. Zijn vijfde overwinning op rij!

Rien van Brummelen verraste met een overwinning op Yme Brantjes. De partij ging lange tijd gelijk op, maar Van Brummelen ontwikkelde veel meer druk en kon dat overwicht in het eindspel verzilveren. Een mooie opsteker voor deze speler die vorige week al van Van Voorthuizen wist te winnen en nu terug te vinden is op de tweede plaats van de ranglijst. Spijkerman en Van Klingeren, die beiden niet speelden, vinden we terug op plaats drie en vier, gevolgd door Losekoot.

Koffie
Ashley Krishnasing handhaaft zich in de top van het klassement. Vrijdag was het al vroeg duidelijk dat hij van Rob Boss zou gaan winnen. "Ik had mijn eerste kop koffie nog niet eens op, " klaagde Boss, die al heel snel een stuk achterstond. De eerste partij die klaar was, werd echter gespeeld door Johan Vermulst en Simon van Voorthuizen. Nadat de nodige stukken geruild waren, kwam Van Voorthuizen met dame en torens de witte stelling binnen en was het gedaan. Geertièn de Vries speelde al snel de koningstelling van Conrad Keijzer kapot. Zoals gebruikelijk verdedigde Keijzer zich bewonderingswaardig en kwam De Vries in tijdnood, maar het jeugdlid won wel.

Ger Oldekamp en Marco Meijer gingen twintig zetten lang gelijk op. Na een onnauwkeurige zet van Oldekamp kon Meijer echter toeslaan en de dame winnen. Peter Vegter was niet ontevreden dat hij het nog lang volhield tegen Kasper Wiegers, maar verloor toch. Reinier Schaap moest het punt laten aan Thijs Michels, die zich niet af liet leiden door een materiële achterstand. Henk Meeuwissen won van Wim van Teutem, die weliswaar een leuke aanval had, maar daarmee de aanval van Meeuwissen niet kon stuiten.

Uitslagen van de [[RONDE]]e ronde
Uitslagen

Losekoot - Moes     	0-1
Van Brummelen - Brantjes	1-0
Boss - Krishnasing    	0-1
Vermulst - Van Voorthuizen 	0-1
Oldekamp - Meijer    	0-1
Vegter - Wiegers     	0-1
De Vries - Keijzer   	1-0
Schaap - Michels     	0-1
Meeuwissen - Van Teutem   	1-0

Tussenstand na de [[RONDE]]e ronde
Stand

1. Moes     	328
2. Van Brummelen 	222
3. Spijkerman  	222
4. Van Klingeren 	205
5. Losekoot   	196
6. Krishnasing  	192
7. Pandelaar  	189
8. Lensink   	187
9. Overbeek   	180
10.Van Voorthuizen 	171

Vrijdag wordt de zesde ronde van de interne competitie gespeeld. De partijen beginnen vanaf 19.45 uur in De Leuning, Oranjestraat 8. De jeugd speelt daarvoor hun onderlinge competitie en is al vanaf 18.30 uur aanwezig voor de lessen op diverse niveaus. Meer informatie over het schaken in Baarn is te vinden op de website www.baarnseschaakvereniging.nl. U kunt ook contact opnemen met Pascal Losekoot, tel. (035) 6012745.—Marco Meijer