Extern, Uncategorized, Volwassenen

Onnodig puntenverlies tegen Moira Domtoren 2

Onnodig puntenverlies tegen Moira Domtoren 2

Op 12 december mocht Baarn 1 thuis aantreden tegen koploper Moira Domtoren 2. Baarn had wel op meer borden een hogere rating. Helaas is rating ook niet alles en verloor Baarn met 3,5 – 4,5. Pascal Losekoot, Ashley Krishnasing en Marco Meijer wonnen en Ed Duister speelde remise.

David Knight debuteerde op het 5de bord. Hij staat bekend als een aanvallende speler. Op de 9e zet maakte hij een rekenfout in een onbekende variant van het Spaans en kon helaas op de 18e zet opgeven.

Op bord 8 speelde Michiel van Schaik een tactische partij. Bijna alle stukken stonden op de koningsvleugel. De tegenstander won een pion, maar Michiel kreeg er wel een open lijn voor terug. Helaas bleek dit niet genoeg te zijn en verloor.

Kasper Wiegers speelde op bord 7 en zag op de 9e zet dat zijn tegenstander een blunder maakte. Via een simpel truckje won hij een toren. Echter speelde hij het niet goed en zodoende kreeg de tegenstander compensatie en pionnen. De partij kon alle kanten opgaan en helaas ging de winst naar Moira Domtoren. Het staat 3 – 0 voor de Utrechtse ploeg.

Gelukkig kon Ashley Krishnasing het eerste punt voor Baarn scoren. Op bord 2 speelde hij een goede wedstrijd. Met een voordeel met het loperpaar en de tegenstander had weinig bevrijding. Na een foutje van Ashley kon zwart zich bevrijden, maar had te weinig tijd en zag nergens een remise variant. Ashley won alsnog met een mooie slot combinatie.

Op bord 3 speelde Daan Lensink een ongelukkige wedstrijd. De tegenstandster speelde onnauwkeurig en zo kon Daan tot twee keer een voordelige stelling krijgen. Hij blunderde echter het voordeel weg en verloor zelfs nog in het eindspel.

Marco Meijer speelde op bord 4 een voltreffelijke wedstrijd. Hij wist een kleine voordeel om te buigen naar een groot voordeel en won een paar pionnen. Niet veel later won hij met een truck een kwaliteit en zo kon de tegenstander opgeven.

De tegenstander van Pascal Losekoot op bord 1 koos een vreemde openingsopzet waarbij zijn lopers niet tot leven kwamen. Hij besloot toe te slaan met een kwaliteitsoffer, waarmee de koningsstelling van zijn tegenstander openbrak. Pascal offerde nog een loper en zo een winnende mataanval uit te voeren.

Het stond 3 – 4. Ed Duister moet op bord 6 winnen om nog een gelijksspel er uit te halen. Hij blunderde vroeg in de partij een pion weg. Maar kon hem even later terugwinnen samen met het loperpaar. In een eindspel met het loperpaar en een pion tegen paard, loper en pion was er niet veel meer uit te halen. Het werd na een loperoffer geforceerd remise waarna de stand 3,5 – 4,5 werd.

2 comments

  1. Jammer heren. Er had meer in gezeten, zo te lezen. Na de oliebollen en wat extra training gaat het vast weer beter.

  2. Met een truck een kwaliteit winnen, ik wist niet dat dat mocht. 🙂

Comments are closed.