Beker (intern), Intern, Volwassenen

Nog volop spanning in schaakcompetitie

Met nog 3 ronden te gaan, wordt nog op veel fronten gestreden in de interne competitie van de Baarnse Schaakvereniging. De strijd om het clubkampioenschap is nog niet beslist, ratingprijzen zijn nog te winnen, en de finales in de bekercompetitie moeten nog gespeeld worden. Thur Breukers bereikte vrijdag als laatste de bekerfinale van de B-groep.

Er werd ook nog geproost op de kampioenschappen van het viertal (foto) en het SGS-bekerteam
Er werd ook nog geproost op de kampioenschappen van het viertal (foto) en het SGS-bekerteam


De strijd om het clubkampioenschap van de Baarnse Schaakvereniging is nog in volle gang, maar gaat alleen tussen Pascal Losekoot en Daan Lensink. De achterstand van regerend clubkampioen Ashley Krishnasing op die twee is te groot om zijn titel te prolongeren. Lensink speelde niet en zag zijn achterstand door de remise van Losekoot tegen Yme Brantjes oplopen tot 80 punten. Losekoot heeft dus duidelijk de beste papieren en dat is best wel frappant. Lensink heeft Losekoot deze competitie namelijk al drie keer verslagen! Krishnasing kwam niet verder dan remise tegen de sterk spelende Henri Spijkerman.
Marco Meijer speelde tegen Rob Boss agressief op de aanval. Boss was gedoemd te verdedigen. Dat kostte veel tijd, maar hij kon de winst voor Meijer niet tegenhouden. Ed Duister kwam slecht uit de opening tegen Kasper Wiegers en dat moet je niet doen. Duister kwam er niet meer uit en moest Wiegers feliciteren. Eerder dit seizoen had Rien van Brummelen Ton Koekkoek nog uit het bekertoernooi gespeeld, maar Koekkoek nam nu in een lang spannende partij revanche.
Bert van Klingeren zag een remiseaanbod door Thijs Michels afgewezen. Terecht, want een fraai pionoffer en een sterke loper brachten Michels de winst. Conrad Keijzer had het niet gemakkelijk tegen Izaäk Schipper, maar in een lange partij trok hij toch aan het langste eind. Suzan Roothaan kwam al snel een stuk achter tegen Mario Lambrechts. Ze bood nog lang tegenstand, maar Lambrechts liet dit voordeel toch niet meer glippen. Eble Mink sloot al vroeg in de partij sluw de dame van Martin Bunschoten in en dat kwam Bunschoten niet meer te boven.

Interne beker
Freek Beekhuis en Thur Breukers vochten om een plaats in de finale van de B-groep van de interne bekercompetitie. Het werd een korte felle partij met een Franse opening. Na een schaakje van Beekhuis op de open e-lijn in de 8e zet reageerde Breukers riskant, maar ook agressief, door zijn paard op e4 te zetten. Wit had daar geen goed antwoord op en bood zwart de gelegenheid om aanvallend te spelen. Breukers maakte daar gretig gebruik van en zette Beekhuis na 20 zetten mat. Breukers moet het in de finale opnemen tegen Rienk Andriessen. De finale in de A-groep van de bekercompetitie, tussen Pascal Losekoot en Vincent Pandelaar, wordt ook deze maand nog gespeeld.

Ratingprijzen
Verder zijn er nog diverse ratingprijzen te winnen in de reguliere interne competitie. In de ratinggroep tot 1650 maakt Jan Timmerman de grootste kans. Zijn enige concurrent – Michiel van Schaik – staat 85 punten achter. De ratingprijs in de categorie tot 1400 is vrijwel zeker voor Freek Beekhuis, want zijn enige concurrent is Henk Willemsen, die dit seizoen niet meer in actie komt. Ook maakt Beekhuis nog kans op de prijs voor de speler met de grootste ratingtoename. Daan Lensink is ook nog een geduchte kanshebber voor die prijs. In de ratinggroep tot 1500 is het nog spannend. Thijs Michels leidt deze groep, maar wordt op slechts 11 punten gevolgd door Rien van Brummelen, terwijl ook Ton Koekkoek (op 48 punten) niet geheel kansloos lijkt.
Kortom, nog genoeg om voor te strijden in de komende drie competitieronden.

Alle uitslagen ronde 33:
Brantjes – Losekoot   remise
Krishnasing – Spijkerman remise
Meijer – Boss      1-0
Wiegers – Duister    1-0
Koekkoek – Van Brummelen 1-0
Michels – Van Klingeren 1-0
Keijzer – Schipper    1-0
Roothaan – Lambrechts  0-1
Bunschoten – Mink    0-1
Beker, halve finale B-groep:
Beekhuis – Breukers   0-1