2005

NK Schagen: Robin zesde!

Het NK Jeugd werd gespeeld in Schagen. Vanaf vrijdag 28 april speelde Ewoud de Groote hier in de A-groep. Robin van Kampen schoof maandag 1 mei aan in de C-categorie.

dindsag 09-05-2006; 15:47 uur – Robin zesde!


De 11-jarige Robin van Kampen is als zesde geëindigd bij het NK
Jeugdschaak in de leeftijdsgroep tot en met 14 jaar. Zijn clubgenoot Ewoud
de Groote, vorig jaar nr. 2 bij de groep tot en met 16 jaar, speelde voor
het eerst in de A-categorie een zwaar NK. Hij eindigde met 3,5 uit 9 op de
22ste plaats.
Een uitgebreider verslag volgt nog.

dinsdag 02-05-2006; 15:47 uur


Het is te mooi weer om uitgebreid verslag te doen. Ewoud heeft gisteren verloren, in tijdnood maakte hij een behoorlijke fout tegen Daan Brandenburg, één van de kanshebbers voor de eindoverwinning. Op dit moment is Ewoud een eindspel met een P+L tegen een T+2 pi uit te spelen, mijn indruk is dat hij goede kansen heeft, maar de spelers kunnen het zelf beter zien. We shall see.


Robin van Kampen is gisteren begonnen met een remise. Hij liet tegen David Klein één kansje toe, waardoor hij in remise moest berusten. Vanochtend won hij van campinggenoot Harry van Vliet, terwijl hij nu hard aan het denken is in zijn partij tegen Sebas Beumer.

maandag 01-05-2006; 13:21 uur

Ewoud staat op 2 uit 3. De tweede ronde kwam hij tegen Ali Bitalzadeh niet lekker uit de opening en raakte de draad kwijt. De derde ronde won hij van Marijn Otte. Na een pionoffer kwam zwart in de verdrukking te staan, waarna hij op de elfde zet een enorme blunder beging. Na Ewoud’s twaalfde zet gingen de stukken weer de doos in.

Robin begint vanmiddag om 14:00 uur aan zijn eerste partij in de C-groep.

Standen, uitslagen en indelingen zijn hier te vinden.

Live partijen (zoals die van Ewoud in de vierde ronde die op het moment van schrijven gespeeld wordt), hier

vrijdag 28-04-2006

Beide spelers plaatsten zich door een vrijplaats. Robin won het kampioenschap in de D-categorie met 100% en is als vijfde geplaatst. Ewoud de Groote had een dipje bij het regionaal kampioenschap maar met zijn rating van 2143 werd hij als 14de geplaatst. Hij won zijn eerste partij door Paul Hummel te verslaan.

Beiden spelen 9 partijen. Ewoud elke dag eentje; Robin één of twee. Op zaterdag 6 mei is de laatste ronde en aansluitend de prijsuitreiking.

Pascal Losekoot is als begeleider aanwezig en zal hier ook bij tijd en wijle verslag doen. Voor meer informatie, zoals de speellocatie en het speelschema, zie de toernooisite: http://www.tussendetorens.nl/.
—Pascal Losekoot