Aankondigingen

Nieuwe partijviewer

Nieuwe partijviewer

De webmaster heeft (na enkele opmerkingen over het uiterlijk van de oude) een andere partijviewer gevonden (namelijk RPB Chessboard). Alle partijen in bestaande berichten zijn daarmee ook direct aangepast naar de nieuwe opzet (zie bijvoorbeeld het laatste verslag van Baarn 1).

Allereerst een demo. Door in de code van een artikel de tags {pgn} {/pgn} (maar dan met [ ] blokhaken) te gebruiken, met daartussen de PGN van een partij(fragment), krijg je het volgende te zien. Verschillen met de vorige gameviewer zijn onder andere: de hoofdvariant is vet, het schaakbord is duidelijker en er is geen gele achtergrondkleur meer.

Maar het is nu ook mogelijk bij een bericht zelf een diagram te maken. Gebruikers die kunnen inloggen op de website, zien in de menubalk een nieuwe optie:

schaakbord

En vervolgens kan je de stelling opzetten:
schaakdiagram

Met het volgende resultaat:


(Nakamura-Anand, London Chess Classics 2015)

Voor meer mogelijkheden, kan je kijken op http://rpb-chessboard.yo35.org/.
Wat vinden jullie ervan? Het zou ook op tablets en mobieltjes moeten werken, is dat ook zo?

4 comments

  1. Prachtig en een hele verbetering! Heeft als bijkomend voordeel dat de analyses niet te lang moeten zijn, want dan zie je het diagram niet meer. 🙂

    1. Klopt Henri. Op zich kan je ook kiezen voor een andere optie (http://rpb-chessboard.yo35.org/simple-chess-game), maar dan moet je eerst op een zet klikken voordat je het diagram te zien krijgt. Wat dan wel mooi is dat je het diagram daarna kan neerzetten waar je wilt. Maar zonder diagram om mee te beginnen vind ik wat minder duidelijk voor de gebruiker (niet iedereen weet dat je kan klikken op zetten), en het is of het Ă©Ă©n, of het ander: je kan niet per partij een andere instelling kiezen.

Comments are closed.