2006

Meijer en Van Tent nemen revanche

In de strijd om de winst van de eerste schaakcyclus verloor Meijer nog van Vlug. Afgelopen vrijdag nam Meijer revanche. Hij was niet de enige. Overbeek heeft echter de leiding genomen in de tweede cyclus.Na drie speelronden in de tweede cyclus van de interne competitie van de Baarnse Schaakvereniging heeft Jan Overbeek in zijn eentje de leiding genomen. Hij liet zich ondanks alle omstandigheden ook niet afleiden door het degelijke tegenspel dat Bert van Klingeren bood. Overbeek schoof Van Klingeren langzaam maar zeker naar diens eerste nederlaag deze cyclus. Ook Wilette van Helden kon haar ongeslagen status niet behouden. Na twee overwinningen op rij moest ze in Rien van Brummelen haar meerdere erkennen. Van Brummelen steeg daardoor naar een knappe tweede plaats. Simon van Voorthuizen pareerde de wilde aanvallen van Rob Boss goed, kon daardoor het initiatief overnemen en de winst pakken. Daan Lensink wist al snel een pion van Ton Koekkoek te winnen. In een toreneindspel met veel pionnen wist Lensink dat voordeel goed uit te buiten. Daan Michels wist in de 19e zet een paard van Reinier Schaap te vangen en die voorsprong gaf hij niet meer uit handen. Wim van Teutem leek op winst af te stevenen in zijn partij tegen Henk Meeuwissen. Door onoplettendheid verloor hij echter zijn voorsprong van twee pionnen, waarna de heren in remise berustten. Paul Evers bleef goed op de been tegen Michiel van Schaik. Met bloedeloze remises neemt Van Schaik geen genoegen meer. Dat werd het zeker niet, maar de winst was voor de tegenpartij. Ger Oldekamp en Johan Vermulst begonnen het nieuwe jaar met een stevige partij, die liefst tachtig zetten vergde. Hoewel hij toen al een pion achter stond, verloor Oldekamp doordat zijn vlag viel.

Revanche

Marco Meijer had nog wat goed te maken tegen Arthur Vlug. Onder andere een nederlaag tegen Vlug weerhield hem immers van winst van de eerste cyclus. Afgelopen vrijdag had Meijer wel steeds licht voordeel, maar duidelijk was het allerminst. Pas toen beiden in tijdnood kwamen, werden er fouten gemaakt. Meijer profiteerde maximaal door mede dankzij een mooie penning Vlug mat te zetten. Meijer was niet de enige die revanche nam. Ook George van Tent poetste zijn imago weer op door de in de eerste cyclus geleden nederlaag tegen mevrouw Ensink te compenseren door een overwinning. Van Tent kreeg al vrij snel de dame van mevrouw Ensink te pakken. Ensink geeft echter nooit snel op en op bewonderenswaardige wijze gelukte het haar om later in de partij de dame van Van Tent te slaan. Dit ging echter wel ten koste van twee stukken, zodat Van Tent nog steeds een voorsprong had. Van Tent speelde het spel rustig uit en pakte zo zijn revanche.

Na afloop van de meeste partijen werd nog een kleine Nieuwjaarsreceptie georganiseerd, waarbij flessen met jubileumlogochampagne mede de start van het schaakjaar 2007 inluidden. Laten we hopen dat dit ook een gedenkwaardig en succesvol schaakjaar wordt!

Uitslagen van de 3e ronde
Uitslagen

Van Helden – Van Brummelen	0-1
Van Kampen – Losekoot	    remise
Van Klingeren – Overbeek	0-1
Benschop – Krishnasing	    remise
Boss – Van Voorthuizen	    0-1
Koekkoek – Lensink		0-1
Oldekamp – Vermulst		0-1
Meijer – Vlug			1-0
Raudenbusch – T. Michels	remise
Schaap – D. Michels		0-1
Evers – Van Schaik		1-0
Van Teutem – Meeuwissen	    remise
Ensink – Van Tent		0-1

Tussenstand na de 3e ronde
Stand

1. Overbeek     30
2. Van Brummelen  28
3. Van Leeuwen   27
4. Van de Veer   26
5. Pandelaar    26
6. Losekoot     25
7. Van Helden,
  Van Voorthuizen,
  Lensink en
  Vermulst     23

Vrijdag 12 januari wordt de 4e ronde van de 2e cyclus gespeeld in Het Brandpunt te Baarn. Aanvang: 19.45 uur. Het eerste achttal speelt dan een uitwedstrijd tegen Moira Domtoren. Meer informatie is te verkrijgen bij secretaris Jan Overbeek (0355421504).—Ton Koekkoek