Intern, Volwassenen

Meeuwissen 40 jaar lid schaakclub

DSCN4796

Tijdens de 14e speelronde van de interne competitie werd Henk Meeuwissen benoemd tot erelid van de Baarnse Schaakvereniging. Hij bekroonde dat die avond met een fraaie winstpartij. Er waren meer verrassingen tijdens deze speelronde.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 30 november was hij al tot erelid benoemd. Door absentie kon hem dat echter pas afgelopen vrijdag kenbaar worden gemaakt. Henk Meeuwissen werd door voorzitter Martijn Kruiswijk tijdens de clubavond in het zonnetje gezet wegens zijn inzet en verdiensten voor de Baarnse Schaakvereniging. Na 40 jaar lidmaatschap is Meeuwissen nog steeds een frequent deelnemer van de interne schaakcompetitie. Meeuwissen kreeg van Kruiswijk een kistje met wat lekkers overhandigd. Vervolgens ging Meeuwissen snel terug naar zijn schaakbord om tegenstander Conrad Keijzer met verve te bestrijden. Om zijn avond helemaal top te maken boekte hij een keurige winstpartij.

Tijdnood
Het topduel van deze speelronde was de strijd tussen Henri Spijkerman en Jan Timmerman. De spijkers waren even niet het geliefde gereedschap van de timmerman, want Timmerman kwam in een moeilijke stelling te staan. Dat kostte hem dermate veel tijd dat hij door zijn klok ging, in een overigens al wat mindere stelling.

Rob Boss kwam ook in hevige tijdnood tegen Rien van Brummelen. Boss had geluk dat Van Brummelen op het laatst een foutje maakte, waardoor deze genoegen nam met remise.

Ook in de partij tussen Erik van Lier en Thijs Michels speelde de tijd een zeer belangrijke factor. Van Lier boekte een keurig resultaat door remise af te dwingen, mede omdat Michels beduidend minder tijd had om de winst te zoeken. Omdat dit tevens een bekerduel betrof en Van Lier een lagere rating heeft, gaat hij door naar de volgende ronde.

Nieuwkomer Eble Mink deed weer van zich spreken door knap van jeugdlid Mees Heeringa te winnen.

Enigszins verrassend mag de winst van Ger Oldekamp tegen Ton Koekkoek genoemd worden, maar het was volkomen verdiend. Oldekamp nam met zwart het initiatief over en gaf dat niet meer uit handen. Toen Koekkoek op het laatst een toren weggaf, was het tijd om snel de stukken in de doos te doen.

Martijn Kruiswijk boekte een mooie overwinning tegen Johan Vermulst. Laatstgenoemde was ook iets te vrijgevig geweest.

Op 18 januari wordt vanaf 19.45 uur de 15e ronde van de interne competitie gespeeld en speelt Baarn 1 tegen Houten 1 vanaf 19.30 uur. Alle wedstrijden vinden plaats in De Leuning, Oranjestraat 8 te Baarn.